FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U slovenskim bankama višak zaposlenih

LJUBLJANA,25. travnja(Hina) - Slovenske banke prema najnovijemistraživanju imaju višak od oko tisuću zaposlenih, a guvernersredišnje banke (Banke Slovenije) Mitja Gaspari najavio je da će isredišnja monetarna ustanova smanjiti broj zaposlenih nakon štoSlovenija kroz dvije godine usvoji zajedničku europsku valutu euro,piše slovenski poslovni dnevnik "Finance".
LJUBLJANA,25. travnja(Hina) - Slovenske banke prema najnovijem istraživanju imaju višak od oko tisuću zaposlenih, a guverner središnje banke (Banke Slovenije) Mitja Gaspari najavio je da će i središnja monetarna ustanova smanjiti broj zaposlenih nakon što Slovenija kroz dvije godine usvoji zajedničku europsku valutu euro, piše slovenski poslovni dnevnik "Finance".

Banke u koje je već ušao strani kapital, poput Nove Ljubljanske banke (NLB) i nekih drugih, već su se riješile dijela viškova i racionalizirale poslovanje, no viškovi zaposlenih još uvijek su znatni u bankama u vlasništvu države, poput Nove kreditne banke Maribor (NKBM) i Poštanske banke.

Gaspari je rekao da njihova analiza pokazuje kako je u slovenskom bankarstvu oko 1000 zaposlenih viška, što znači da bi svaki deseti mogao postati tehnološkim viškom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙