FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLITSKI STUDENTI NAGRAĐENI NA MARIBORSKOM FESTIVALU MAGDALENA

MARIBORSKOM FESTIVALU MAGDALENAMARIBOR, 20. svibnja 2005. (Hina) - Na sedmom festivalu kreativnihkomunikacija za mlade do 30 godina "Magdalena", održanom u Mariboru,studenti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademijeu Splitu, nagrađeni su s prvom i dvije druge nagrade u kategorijama"glazbeni video" i "drugi mediji".
MARIBOR, 20. svibnja 2005. (Hina) - Na sedmom festivalu kreativnih komunikacija za mlade do 30 godina "Magdalena", održanom u Mariboru, studenti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, nagrađeni su s prvom i dvije druge nagrade u kategorijama "glazbeni video" i "drugi mediji".

U kategoriji "glazbeni video" prvu nagradu ocjenjivačkog suda dobio je video spot "Tako lijepa" u režiji Branimira Kolareka i Gorana Škofića. Riječ je o profesionalnoj produkciji koju su studenti Umjetničke akademije radili za zagrebačku skupinu "Elemental". Uz Kolareka i Škofića, u produkciji spota sudjelovalo je ukupno sedam studenata i studentica Umjetničke akademije. Spot je dosada emitiran tri puta u eksperimentalnom emitiranju MTV Adria.

Drugu nagradu u kategoriji "glazbeni video" dobio je spot "st< >zg", u režiji studenata druge godine dizajna vizualnih komunikacija Danijela Simona i Milana Latkovića. Taj je dvojac u potpunosti samostalno obavio i produkciju spota.

Drugu nagradu u kategoriji "drugi mediji" dobio je rad "Soap opera" Ide Sinovčić, nastao u radu na kolegiju četvrte godine "Grafičko oblikovanje", pod mentorstvom Ljubice Marčetić-Marinović. Riječ je o ambalaži za sapun, na koju su aplicirani motivi iz televizijskih serija, u svakodnevnom žargonu zvanim "sapunicama".

Na sedmom festivalu "Magdalena" bilo je prijavljeno 645 radova iz petnaest zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙