FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hvar: Festival radiodrame "Prix Marulić"

HVAR,10. svibnja 2005.(Hina) - U gradu Hvaru održava se 9. Festivalradiodrame "Prix Marulić - starim tekstovima u pohode" u organizacijiDramskog programa Hrvatskog radija i u suradnji s Europskomradidofuzijskom udrugom (EBU).
HVAR,10. svibnja 2005.(Hina) - U gradu Hvaru održava se 9. Festival radiodrame "Prix Marulić - starim tekstovima u pohode" u organizaciji Dramskog programa Hrvatskog radija i u suradnji s Europskom radidofuzijskom udrugom (EBU).

Na festivalu, koji je počeo protekloga vikenda, ove godine sudjeluje više od 100 autora iz 30-ak zemalja.

Festival, posvećen radiodramskim izvedbama tekstova iz književne baštine pojedinih naroda nastalima prije 1894. godine, kada je izumljen radio, jedinstven je i po tome što se održava u raznim prostorima u Hvaru, od crkvica i samostana do gradskog kazališta.

Uvečer se vode razgovori o odslušanim emisijama i rasprave o brojnim aspektima suvremenoga radija. Osnovna je namjera festivala propitati i usporediti različite načine i pristupe u predstavljanju starih književnih tekstova suvremenom slušatelju, kaže direktor Festivala Ljubo Pausin. Stoga je pristup festivalu otvoren za sve vrste i rodove emisija, bez obzira na formalna i žanrovska ograničenja.

Pausin ističe kako kreativni radio postaje sve značajniji svuda u svijetu, jer su ljudi umorni od reklama, praznog prostora na radiju, pa ih više zanima sadržaj. "Prix Marulić" je prostor za ispitivanje poruka i radiofonskog jezika, načina na koji se te poruke mogu izreći, čime postaje sve uzbudljivije, budući da fićeri, radiodrame i dokumentarci ulaze svojim načinom sve dublje u uho slušatelja.

Festival završava 13. svibnja dodjelom nagrada prema procjeni Ocjenjivačkoga suda. Prva nagrada Grand Prix Marulić sastoji od odličja i diplome te novčane nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙