FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nordijske žene najbliže ravnopravnosti s muškarcima

LONDON, 14. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Nordijke su najbližesocioekonomskoj jednakosti s muškarcima, a Egipćanke su najdalje, kažese u studiji provedenoj u 58 zemalja.
LONDON, 14. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Nordijke su najbliže socioekonomskoj jednakosti s muškarcima, a Egipćanke su najdalje, kaže se u studiji provedenoj u 58 zemalja.

No nijedna zemlja nije uspjela ostvariti tu jednakost, tvrdi švicarska organizacija World Economic Forum koja je provela istraživanje.

"Čak i u svjetlu pojačane međunarodne svijesti za rodna pitanja, nijedna zemlje nije doista uspjela eliminirati te razlike", kažu stručnjaci.

Vrednovali su ekonomsku participaciju, ekonomske prilike, politički utjecaj, edukacijsku razinu i zdravstvo. Prema rezultatima istraživanja, švedske žene suočene su s najmanjim razlikama između spolova, a za njima slijede Norvežanke, Islanđanke, Dankinje i Finkinje.

Sjedinjene su Države 17. na popisu, iza novih članica EU-a Latvije, Litve i Estonije. Na polovici liste našla se Bugarska, Rusija je 31., Zimbabve 42., Grčka 50., a zadnje su Pakistan, Turska i Egipat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙