FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochet hitno primljen na liječenje

SANTIAGO, 19. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši čileanski diktatorAugusto Pinochet (89), protiv kojega je pokrenuto nekoliko sudskihprocesa, hitno je u četvrtak primljen u vojnu bolnicu u Santiagu,nakon vaskularnih poremećaja, saznaje se iz medicinskih izvora.
SANTIAGO, 19. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši čileanski diktator Augusto Pinochet (89), protiv kojega je pokrenuto nekoliko sudskih procesa, hitno je u četvrtak primljen u vojnu bolnicu u Santiagu, nakon vaskularnih poremećaja, saznaje se iz medicinskih izvora.

"Njegovo stanje nije nimalo kritično", kazao je general u mirovini Guillermo Garin, jedan od glavnih Pinochetovih suradnika.

General Pinochet nalazio se u svojem domu u ljetovalištu Los Boldos, 120 km jugozapadno od Santiaga, kad se osjetio loše. Prebačen je helikopterom do glavnog grada Čilea.

"Trenutačno ga pregledavaju liječnici", kazao je Garin.

Pinochet je na slobodi uz jamčevinu nakon što je optužen početkom godine u aferi Condor, dogovorenu planu južnoameričkih diktatura da eliminiraju svoje političke suparnike.

Prizivni sud u Santiagu također je počeo ispitivati zahtjev za ukidanjem njegova imuniteta zbog navodne fiskalne prijevare u okviru afere tajnih računa koje su imali general Pinochet i njegova obitelj u SAD-u i čije je postojanje otkriveno u srpnju 2004. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙