FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA7789 "Upravno Vijeće HZZO-a ..."

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda zazdravstveno osiguranje (HZZO) prihvatilo je danas novu Listu lijekova,na koju je uvršteno novih 19 lijekova i 22 paralelna generička lijeka,čije su cijene od originala niže 10 posto, rekao je nakon sjedniceNeven Ljubičić.

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA7789 emitiranoj pod naslovom "Upravno vijeće HZZO-a prihvatilo novu Listu lijekova" u četvrtom odlomku isprave naziv lijeka tako da umjesto "...stegilirani interferon Pegasys..." treba stajati "PEGILIRANI interferon Pegasys".

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti:

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) prihvatilo je danas novu Listu lijekova, na koju je uvršteno novih 19 lijekova i 22 paralelna generička lijeka, čije su cijene od originala niže 10 posto, rekao je nakon sjednice Neven Ljubičić.

Na novu listu uvršten je tako lijek za dijabetes - inzulin pod nazivom lantus, koji će besplatno biti dostupan djeci dijabetičarima do 18 godina. Ostali dijabetičari moći će ga nabaviti po znatno nižoj cijeni zbog oslobođenja plaćanja PDV-a i marže, pa će stoga stajati umjesto 700, manje od 400 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Na Listu je uvršten i lijek pigrel za kardiovaskularne bolesti, koji sprečava ponovno začepljenje krvnih žila.

Upravno vijeće je donijelo odluku o izmjeni smjernica za korištenje lijeka xeloda, pa će se on osim za liječenje karcinoma dojke, moći upotrebljavati i za liječenje raka crijeva. Smjernice su izmijenjene i za pegilirani interferon Pegasys za liječenje hepatitisa C, na koji će od sada imati pravo svi oboljeli.

Prema odluci Upravnog vijeća HZZO će od danas plaćati dnevni boravak majkama djece do pet godina prigodom djetetova liječenja u bolnici. To znaći, da će majke moći ostvariti pravo na bolovanje i obrok za vrijeme djetetova boravka u bolnici.

Ministar Ljubičić je danas najavio da će i tijekom ove turističke sezone od lipnja do rujna, duž hrvatskih prometnica biti osigurano dežurstvo ekipa hitne medicinske pomoći, kako je to bilo i prijašnjih godina.

Uredništvo Hine

(Hina) yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙