FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matav ima već 75 posto dionica Telekoma Crne Gore

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Mađarska telekomunikacijska grupaMatav, u vlasništvu Deutsche Telekoma, već ima 75 posto dionicaTelekoma Crne Gore, a javna ponuda za preuzimanje dionica, koja jeprvotno trebala trajati do 25. travnja, produžena je do sredinesvibnja, izvijestili su danas iz tvrtke CA-IB za investicijskobankarstvo, jednog od savjetnika Matava u tom poslu.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Mađarska telekomunikacijska grupa Matav, u vlasništvu Deutsche Telekoma, već ima 75 posto dionica Telekoma Crne Gore, a javna ponuda za preuzimanje dionica, koja je prvotno trebala trajati do 25. travnja, produžena je do sredine svibnja, izvijestili su danas iz tvrtke CA-IB za investicijsko bankarstvo, jednog od savjetnika Matava u tom poslu.

Transakcija u iznosu od ukupno 165 milijuna eura predstavlja jednu od najznačajnijih privatizacija u telekomunikacijskom sektoru u jugoistočnoj Europi, najveću transakciju u povijesti Crne Gore i uključuje prvu blok transakciju i ponudu za preuzimanje provedenu u Crnoj Gori, navodi se u priopćenju iz CA-IB-ove zagrebačke tvrtke.

Iz CA-IB-a podsjećaju da je Matáv kupio 51,12 posto dionica od Vlade Republike Crne Gore u procesu privatizacije za 114 milijuna eura, a istovremeno je preuzeo 21,92 posto dionica za 22,9 milijuna eura od privatizacijskih investicijskih fondova, zaposlenika i ostalih malih dioničara. Ponuda za preuzimanje preostalih 26,96 posto dionica objavljena je 7. travnja 2005. godine, a njome je vlasnicima dionica ponuđeno 2,2 eura po dionici, ukupno 28,1 milijun eura. Zanimljivo je da je Vlada Republike Crne Gore odlučila dodati malim dioničarima 0,3 eura po dionici, navodi se u priopćenju. .

Kako je Matav prešao vlasnički prag od 75 posto dionica, sukladno pravilima koja reguliraju ponudu za preuzimanje, trajanje ponude je produženo do sredine svibnja 2005. godine.

Uz CA-IB savjetnik u toj transakciji bila je i tvrtka Deloitte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙