FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijsko izaslanstvo u MINGORP-u

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Gospodarsko izaslanstvo Indonezijerazgovaralo je danas u Zagrebu s dužnosnicima Ministarstvagospodarstva, rada i poduzetništva o bilateralnoj suradnji izmeđudviju zemalja te mogućnostima investicijske suradnje i suradnjeslobodnih zona.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Gospodarsko izaslanstvo Indonezije razgovaralo je danas u Zagrebu s dužnosnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva o bilateralnoj suradnji između dviju zemalja te mogućnostima investicijske suradnje i suradnje slobodnih zona.

Indonezijsko je izaslanstvo predvodio direktor za srednju i istočnu Europu Ministarstva vanjskih poslova Indonezije Hazairin Pohan, dok je na čelu hrvatske delegacije bila pomoćnica ministra gospodarstva za međunarodne gospodarske odnose Predraga Boic Ljubić, priopćili su iz Ministarstva.

Boic-Ljubić je predstavnike indonezijskog izaslanstva upoznala s prioritetima Vlade te ih izvijestila o trenutnom stanju oko početka pregovora Hrvatske sa Europskom Unijom.

Jedna od tema sastanka bila je i suradnja između indonezijskih tvrtki i Luke Rijeka, koja zbog svog posebno povoljnog geografskog položaja, opremljenosti, kapaciteta i dobre povezanosti s unutrašnjošću kontinenta, predstavlja pravog partnera za indonezijsku stranu, kao polaznu točku za otpremu indonezijskih izvoznih proizvoda za zemlje jugoistočne i središnje Europe.

Na sastanku je ocijenjeno da se poticanjem tvrtki na izlaganje na sajmovima u Hrvatskoj i Indoneziji može značajno doprinijeti boljem upoznavanju dviju zemalja te stvaranju kontakata među tvrtkama.

Za kraj ove godine dogovorena je i Sjednica Mješovitog odbora za gospodarsku i tehničku suradnju na kojoj bi se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja suradnje između dvije zemlje.

Ukupna robna razmjena u 2004. godini iznosila je tek 85 milijuna američkih dolara i obje strane složile su se kako treba proširiti strukturu robne razmjene, jer obje države imaju puno za ponuditi jedna drugoj, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙