FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABMiller kupuje slovačkog proizvođača piva Topvar

BRATISLAVA/JOHANNESBURG, 9. svibnja 2005. (Hina/TASR) - Južnoafričkaindustrija piva SABMiller kupit će 95-postotni udjel u slovačkojpivovari Topvar za 15,2 milijuna dolara, objavila je ta kompanija uponedjeljak.
BRATISLAVA/JOHANNESBURG, 9. svibnja 2005. (Hina/TASR) - Južnoafrička industrija piva SABMiller kupit će 95-postotni udjel u slovačkoj pivovari Topvar za 15,2 milijuna dolara, objavila je ta kompanija u ponedjeljak.

"Kupnja će dopuniti naše operacije u Slovačkoj i ojačati našu poziciju u središnjoj Europi. Ona odražava našu strategiju širenja na nova tržišta", rekao je Alan Clark, generalni direktor pivovare SAB Millera, koja već kontrolira pivovaru Saris u istočnoj Slovačkoj.

Prema dogovoru, SabMiller će u roku od šest mjeseci kupiti 49 posto dionica i tako povećati svoj udio u vlasništvu Topvara na 67 posto. Ostatak dionica pivski gigant može kupiti nakon 18 mjeseci.

Osim u Slovačkoj, SABMiller upravlja pivovarama u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rusiji i Rumunjskoj. Riječ je o jednoj od najvećih pivarskih industrija na svijetu, koja proizvodi u 40 zemlja na četiri kontinenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙