FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Berlinu počela njemačko-poljska godina

BERLIN, 30. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednici Njemačke HorstKoehler i Poljske Aleksander Kwasniewski otvorili su u subotu uBerlinu njemačko-poljsku godinu, program kulturnog i gospodarskogzbližavanja koje će obilježiti niz prigodnih manifestacija u objezemlje.
BERLIN, 30. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednici Njemačke Horst Koehler i Poljske Aleksander Kwasniewski otvorili su u subotu u Berlinu njemačko-poljsku godinu, program kulturnog i gospodarskog zbližavanja koje će obilježiti niz prigodnih manifestacija u obje zemlje.

"U svojoj dugoj povijesti kao zemlje susjede Njemačka i Poljska nikad nisu bile tako bliske", rekao je njemački predsjednik.

"Imamo čvrste temelje za naše odnose koji ne bi mogli biti solidniji", dodao je Koehler.

Njemačko-poljsku godinu obilježit će najvećim dijelom priredbe s područja kulture. Taj program dvije su vlade financirale s 10 milijuna eura. Izložbe, filmovi i kazališne predstave predviđeni su u 5 njemačkih gradova. Osim kulturnih manifestacija, tijekom godine su planirani i brojni susreti mladih znanstvenika te gospodarstvenika iz dvije zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙