FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu 18. svibnja

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 18. svibnja.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. svibnja.

ZAGREB - "Europske perspektive Hrvatske" tema je foruma s predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i britanskim veleposlanikom u Hrvatskoj Johnom Ramsdenom kojega organizira Hrvatsko-britanska poslovna mreža. Na poslovnom forumu, koji će okupiti predstavnike gospodarskog sektora, raspravljat će se o gospodarskim i pravnim aspektima ulaska Hrvatske u EU (12 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Sektor za bankarstvo i druge financijske institucije Hrvatske gospodarske komore organizira okrugli stol o utjecaju stambene štednje na gospodarstvo i državni proračun. Uz predstavljanje stanja, trendova i perspektiva stambene štednje u Hrvatskoj, te iskustava u EU, raspravljat će se i o značenju stambene štednje i stambenih štedionica za razvoj hrvatskog gospodarstva (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

KARLOVAC - Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela u Karlovcu će održati svoju prvu redovnu skupštinu, na kojoj će se razmotriti izviješće o prošlogodišnjem radu, te razgovarati o programu rada i financijskom planu za ovu godinu (14,30 sati, hotel Korana Srakovčić).

OPATIJA - Svečano otvaranje 6. hrvatske konferencije o kvaliteti. Cilj je tog trodnevnog skupa koji se održava pod sloganom "Kvaliteta i organizacijska kultura" razmjena iskustava i znanja te promicanje kvalitete, posebice u primjeni kvalitete u turizmu i u proizvodnji hrane (9 sati, hotel "Ambasador").

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ukupno realizirano 85,7 milijuna pismonosnih usluga, što je 10 posto više nego u istom lanjskom tromjesečju, ali i 13,3 posto manje nego u zadnjem tromjesečju prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Gotovo 94 posto ovogodišnjih ukupnih pismonosnih usluga ili 80,2 milijuna ostvarena je u unutrašnjem prometu, što je u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje porast od 11,5 posto.

DUBROVNIK - Dubrovačka hotelsko-turistička tvrtka Dubrovnik-Babin Kuk, u čijem je sastavu trećina ukupnih dubrovačkih smještajnih hotelskih kapaciteta, prvo je ovogodišnje tromjesečje poslovala sa 9,7 milijuna kuna gubitka, što je 19,6 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke kojeg prenosi Varaždinske burze.

Za ostvareni gubitak iz te tvrtke u izvješću napominju da je očekivan zbog sezonalnosti poslovanja te da je u skladu s planiranim veličinama.

Ukupno ostvareni tromjesečni prihodi Babinog Kuka od 10,3 milijuna kuna za 6 posto su veći nego u istim lanjskim mjesecima, a istodobno su zabilježili i 7,8 postotno smanjenje ukupnih rashoda.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/48 08 680

fax: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙