FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 13. svibnja

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 13. svibnja.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 13. svibnja.

ZAGREB - Hrvatski savez zadruga, na redovitoj godišnjoj skupštini, raspravljat će o radu HSZ-a u prošloj godini te planovima za ovu godinu. Također će se raspravljati o trenutačnom položaju hrvatskih zadruga te perspektivama za daljnji rast zadružnog sustava. Predstavnici više ministarstava govorit će o doprinosu države osposobljavanju zadružnog sustava europskim integracijama (11,00 sati, kino dvorana Ministarstva gospodarstva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Na jednodnevnoj radionici "CROinfo 2005" o upravljanju znanjem bit će riječi o sustavu upravljanja znanjem u kompanijama te koliko je primjena znanja u pojedinoj tvrtki značajna za povećanje njezine konkurentnosti (9,00 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica).

ZAGREB - Broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u ožujku je u Hrvatskoj porastao za 0,3 posto u odnosu na veljaču, na ukupno 250.385 zaposlenih, objavio je Državni zavod za statistiku. Od toga je u obrtu bilo zaposleno 237.402 osoba, ili 0,2 posto više nego u veljači, a u djelatnostima slobodnih profesija njih 12.983 ili 1,4 posto više. Promatrano po djelatnostima, najveći broj zaposlenih u ožujku je evidentiran u trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala te predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo - njih 49.498. U odnosu na veljaču njihov je broj smanjen za 166 osoba. Slijedi prerađivačka industrija u kojoj je broj zaposlenih ostao na razini iz veljače, odnosno 42.474 osoba. Najveći je porast broja zaposlenih, od devet posto, zabilježen u djelatnosti financijskog posredovanja u kojoj je u ožujku bila zaposlena 1.421 osoba.

ZAGREB - Turistička mjesta tri srednjodalmatinske županije za ovu su se turističku sezonu, po ocjenama direktora županijskih turističkih zajednica, pripremila bolje nego lani, više je novih kvalitetnih turističkih sadržaja i proizvoda, raste broj kreveta u pansionima i malim obiteljskim hotelima. No, problem je i dalje nedostatak hotela visoke kategorije te neorganiziranost prodaje privatnog smještaja. U sve te tri županije (Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Zadarska) slijedom bolje pripremljenosti i uređenosti turističkih mjesta povezanih s novim ulaganjima u ponudu očekuju i dobru ovogodišnju turističku sezonu. Tome je naznaku, kažu, već dao i odličan, u prosjeku 10 posto bolji nego lani, prvosvibanjski posjet gostiju, posebno inozemnih grupa.

ZAGREB - U ožujku je u Hrvatskoj izdano 1.126 građevnih dozvola, što je za 1,2 posto više u odnosu na ožujak 2004. godine i 13,8 posto više prema veljači ove godine (989), podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prva tri mjeseca ove godine, pak, ukupno je izdano 2.903 građevne dozvole, što je za 0,8 posto manje od istog prošlogodišnjeg razdoblja, kada ih je izdano 2.927. Ukupna vrijednost radova po građevnim dozvolama izdanima u ožujku iznosi 1,74 milijardi kuna, a za prvo ovogodišnje tromjesečje 4,32 milijarde kuna. To je za 10,5 posto manje od vrijednosti radova predviđenih po izdanim građevnim dozvolama iz prvog prošlogodišnjeg kvartala.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙