FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 16. svibnja

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zaponedjeljak, 16. svibnja.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za ponedjeljak, 16. svibnja.

ZAGREB - Redovne dionice umaške hotelsko-turističke tvrtke Istraturist od ponedjeljka, 16. svibnja, bit će uvrštene u I. Kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze, kada će i početi trgovina tim dionicama pod burzovnom oznakom ISTT-R-A. Ugovor o uvrštenju Istraturistovih dionica potpisat će predstavnici tvrtke, Zagrebačke banke i Zagrebačke burze. Dionicama Istraturista dosad se moglo trgovati u okviru Tržišta dionicama javnih dioničkih društava (9 sati, Regent Esplanade Zagreb Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Sveučilišni računski centar (SRCE) održat će konferenciju za novinare u povodu povećanja snage računalnog klastera Isabella. S ukupno 80 računala, 160 procesora i više od 6 terabajta raspoloživog diskovnog prostora, klaster Isabella postao je najznačajniji računalni resurs u Hrvatskoj, ocjenjuju u SRCE-u (11,00 sati, Marohnićeva bb).

ZAGREB - Hrvatski su građani u prvom ovogodišnjem tromjesečju manje koristili fiksne telefone nego u istom lanjskom razdoblju, ali su nastavili "pojačano" telefonirati s mobilnih telefona. Pokazuju to i najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku po kojima je u fiksnoj telefoniji utrošeno 5,7 posto manje minuta, dok je u mobilnim mrežama utrošeno 12,5 posto više minuta. Ukupno je u fiksnoj telefonskoj mreži u Hrvatskoj tijekom prva tri mjeseca ove godine (siječanj-ožujak) utrošeno 2,6 milijardi minuta, dok je u dvije mobilne mreže ostvareno 541 milijun minuta. Prvi put statistika donosi i usporedne podatke o SMS (tekstulanim) porukama u hrvatskim mobilnim mrežama, kojih je od siječnja do kraja ožujka ove godine poslano 578 milijuna, što je porast od 5,5 posto u odnosu na prvo prošlogodišnje tromjesečje.

ZAGREB - Hrvatske građevinske tvrtke u inozemstvu su u 2004. godini obavile radova u vrijednosti od 1,04 milijarde kuna, što je za 1,8 posto manja vrijednost nego u godini prije. Istodobno vrijednost ugovorenih radova domaćih građevinara za izvođenje na gradilištima u inozemstvu iznosila je nešto više od 1,1 milijardu kuna. Vrijednost neto narudžbi u razdoblju od siječnja do prosinca 2004. manja je za 3,9 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Najviše su radova, gotovo 80 posto, i to vrijednosti od 834,7 milijuna kuna, hrvatske građevinske tvrtke lani obavile u Njemačkoj. Slijede Bosna i Hercegovina, u kojoj su hrvatski građevinari u 2004. obavili radova u vrijednosti od 57,1 milijun kuna, u Rusiji 45,5 milijuna, Sloveniji 21,5 milijuna, u Tanzaniji 20,3 milijuna kuna. Građevinske radove hrvatske su tvrtke lani obavljale u dvadesetak zemalja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙