FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sudan stigli prvi vojnici UN-a

EL-OBEID, 27. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvanaest nepalskih vojnikaraspoređeno je u srijedu u Sudanu u okviru UN-ove mirovne misije kojabi trebala narasti na 10.000 pripadnika međunarodnih snaga sa zadatkomnadgledanja mira uspostavljenog u siječnju nakon gotovo dva desetljećagrađanskog rata na jugu zemlje.
EL-OBEID, 27. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvanaest nepalskih vojnika raspoređeno je u srijedu u Sudanu u okviru UN-ove mirovne misije koja bi trebala narasti na 10.000 pripadnika međunarodnih snaga sa zadatkom nadgledanja mira uspostavljenog u siječnju nakon gotovo dva desetljeća građanskog rata na jugu zemlje.

Osim vojnika, u tim međunarodnim snagama će sudjelovati i vojni promatrači te civilna policija.

"S nepalskim je vojnicima započelo razmještanje snaga na terenu", kazao je glasnogovornik UN-a Radhia Achouri. Nepalski će kontigent ubrzo narasti na 225 vojnika i biti će stacioniran u Kassali na istoku Sudana.

Sukob islamske vlade u Kartumu i uglavnom kršćanskog juga odnio je u toj najvećoj afričkoj zemlji dva milijuna života, a dodatno je bio zakompliciran pitanjem nafte. Više od četiri milijuna ljudi je moralo napustiti svoje domove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙