FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carlsberg Croatia ostvarila 43 milijuna kuna prihoda

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Pivovara Carlsberg Croatia u prva jetri mjeseca ove godine ostvarila 43 milijuna kuna prihoda, što je triposto više nego u istom razdoblju lani, istaknuo je direktor pivovareJorn Pedersen na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Pivovara Carlsberg Croatia u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila 43 milijuna kuna prihoda, što je tri posto više nego u istom razdoblju lani, istaknuo je direktor pivovare Jorn Pedersen na današnjoj konferenciji za novinare.

Pivovara je, kaže, u prvom kvartalu ove godine povećala svoj tržišni udio na 13 posto, što predstavlja porast u odnosu na kraj 2003. godine kada je tržišni udio iznosio 10 posto.

Volumen prodaje u izvozu u spomenutom je razdoblju povećan za 19 posto, a prodaja u EU veća je za 5.000 hektolitara.

Pedersen je kazao kako je zadovoljan tim rezultatima, obzirom na "tešku situaciju na tržištu piva". Naime, tržište piva u Hrvatskoj u prvom kvartalu bilježi pad od 9 posto u odnosu na prošlu godinu.

Na konferenciji za novinare predstavljeno je i izvješće Carlsberg Croatie o zaštiti okoliša.

Prošle je godine pivovara, kako je rečeno, u potpunosti reciklirala staklo, papir, plastiku i PET, dok je biološki otpad također obrađen i u pokusnom periodu iskorišten za biološko gnojivo u poljoprivredi.

Prošle je godine pivovara Carlsberg Croatia ostvarila 16 postotno povećanje proizvodnje piva u odnosu na 2003. godinu, a smanjena je i potrošnja energije za 6,7 posto po hektolitru u odnosu na 2003. godinu.

Carlsberg Croatia ostvaruje ukupni godišnji prihod od 350 milijuna kuna, zapošljava 300 djelatnika i po udjelu je treća pivovara na hrvatskom tržištu.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙