FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan kolektivni ugovor u Zagrebačkoj pivovari

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - U Zagrebačkoj pivovari potpisan jeKolektivni ugovor (KU) kojim se reguliraju prava 503 radnika tetvrtke, po prvi puta u povijesti dugoj 113 godina, priopćeno je izZagrebačke pivovare.
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - U Zagrebačkoj pivovari potpisan je Kolektivni ugovor (KU) kojim se reguliraju prava 503 radnika te tvrtke, po prvi puta u povijesti dugoj 113 godina, priopćeno je iz Zagrebačke pivovare.

KU su potpisali čelnici Nezavisnog sindikata, Sindikata poljoprivrede, i predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Zvonimir Šćurec.

Ugovorom je regulirana starosna solidarnost tj. zadržavanje postojećih plaća u slučaju ako dođe do prirodnog umanjenja radnih sposobnosti starenjem zaposlenika, i to za žene starije od 45 godina života i muškarce starije od 50 godina života.

Pivovara i sindikati usuglasili su se i o preraspodjeli radnog vremena tijekom godine, sukladno sezonskom karakteru poslovnog okruženja.

Uz reguliranje božićnice te prigodnog dara za Uskrs, definirana je isplata trinaeste plaće sukladno ostvarenim rezultatima.

Zagrebačka pivovara iskazala je podršku pronatalitetnoj politici, uvođenjem naknade od 5.000 kuna za rođenje djeteta.

Ugovorena je otpremnina u visini neoporezivog zakonskog iznosa uvećanog za 25 posto, za svaku navršenu godinu radnog staža. U slučaju da je radnikova plaća veća od spomenutog iznosa, bit će mu isplaćena otpremnina u iznosu cijele neto plaće za svaku navršenu godinu.

Zagrebačka pivovara osnovana je 1892. godine, a od 1994. godine u većinskom je vlasništvu korporacije InBev, najvećeg proizvođača piva u svijetu, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙