FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pušten karlovački Most Alessandrija; na svečanosti predsjednik Mesić

KARLOVAC, 20. travnja 2005. (Hina) - U Karlovcu je danas pušten upromet Most grada Alessandrije koji spaja dvije gradske četvrti naobalama Kupe i čini dio prometnog gradskog prstena za odvajanjelokalnog od tranzitnog prometa, a nazvan je u čast 40. obljetniceprijateljstava s tim talijanskim gradom.
KARLOVAC, 20. travnja 2005. (Hina) - U Karlovcu je danas pušten u promet Most grada Alessandrije koji spaja dvije gradske četvrti na obalama Kupe i čini dio prometnog gradskog prstena za odvajanje lokalnog od tranzitnog prometa, a nazvan je u čast 40. obljetnice prijateljstava s tim talijanskim gradom.

Na prigodnoj svečanosti most vrijedan 32 milijuna kuna, čiju su gradnju financirale Hrvatske autoceste, pustili su u promet gradonačelnica Alessandrije Mara Scagna i gradonačelnik Karlovca Božo Joha, a na svečanosti je bio i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Puštanju u promet prethodila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Mara Scagna od gradonačelnika Johe primila Odluku Gradskog vijeća o imenovanju mosta imenom grada Alessandrije u znak obljetnice prijateljstva dvaju gradova.

Gradonačelnica Scagna tom je prigodom rekla da je imenovati jedan objekt kao što je most imenom njezina grada najljepši dar, te da će se zauzeti da prvi važniji javni objekt, koji se bude gradio u Alessandriji, dobije ime po Karlovcu.

Gradonačelnik Joha rekao je da taj most ne simbolizira samo spajanje dviju gradskih četvrti - Dubovca i Drežnika, već i "zapreke pred kojima čovjek ne staje, već ih svladava".

Predsjednik Mesić rekao je da novi most u gradu koji leži na četiri rijeke znači više u podizanju kvalitete života nego u drugim gradovima. "Karlovac svoj rast i razvoj duguje vodama, a dosadašnja pitanja kako ih premostiti danas treba sve više zamijeniti pitanjem kako ih sačuvati čistima", rekao je Mesić i naglasio da je čista voda "strateški resurs 21. stoljeća".

Most preko Kupe dugačak je gotovo 100, a s prilazama 157 metara, a, kako je rečeno na otvaranju, danas je pušten u probni promet budući da ima samo građevinsku dozvolu. Da bi dobio i uporabnu, potrebna su mjerenja buke tijekom sljedećih godinu dana.

Predsjednik Mesić obišao je popodne Karlovačku pivovaru koja je u 96,8-postotnom vlasništvu Heinekena. Pivovara ove godine slavi 150. obljetnicu rada. Mesić se susreo s upravom na čelu s predsjednikom Erikom J. Schoeversom . Nakon obilaska pivovare Predsjednik je za Hinu rekao da se u "Karlovačkoj pivovari vidi velik napredak i da je dobar primjer i poruka drugima da se u Hrvatsku može doći s visokim tehnologijama te da smo zemlja šansi za sve one koji ovdje žele proizvoditi i na tome profitirati".

U poslijepodnevnim satima predsjednik Mesić obići će voćnjake "Dobra-Petrić".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙