FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peta izborna konvencija Hrvatskog svjetskog kongresa

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Peta izborna konvencija Hrvatskogsvjetskog kongresa (HSK), koja je posljednja tri dana zasjedala uZagrebu, produžila je sadašnjem vodstvu mandat na godinu dana radi većzapočetih i planiranih projekata, rečeno je danas novinarima.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Peta izborna konvencija Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK), koja je posljednja tri dana zasjedala u Zagrebu, produžila je sadašnjem vodstvu mandat na godinu dana radi već započetih i planiranih projekata, rečeno je danas novinarima.

Uskoro treba uspostaviti Domovinski ured, a pokrenut je i projekt Muzeja hrvatskog iseljeništva, rekao je na konfereciji za novinare glavni tajnik HSK-a Josip Ante Sovulj.

Najavio je da bi se iduće godine trebale održati Hrvatske športske igre, na kojima bi se u Hrvatskoj okupilo nekoliko tisuća sudionika iz svih športskih disciplina.

Uz to, HSK će nastaviti s realizacijom projekta spomen centra Bleiburg, a planira se i osnovati Centar za istraživanje odgovornih kako bi se na znanstveni način utvrdila istina o hrvatskim stradanjima.

Izborna konvencija HSK-a otvorena je u nedjelju u Hrvatskoj matici iseljenika u nazočnosti 80-ak izaslanika iz 30 zemalja svijeta i predstavnika Vlade, Sabora i Crkve.

Danas su uručena odličja zaslužnim udrugama i pojedincima za očuvanje uspomene na žrtve Bleiburga, a predstavljena je i knjiga predsjednika HSK-a Šimuna Šite Čorića "S onu stranu granice".

HSK je osnovan 1993. godine u Zagrebu i kao krovna iseljenička udruga objedinjuje 30 nacionalnih kongresa iz 30 država svijeta u kojima hrvatski iseljenici žive u većem broju. Kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija okuplja hrvatske iseljeničke udruge u cilju stvaranja uvjeta za njihovo što uspješnije djelovanje, kako u interesu domovine tako i izvandomovinstva.

Na svjetskoj i nacionalnim razinama HSK djeluje kroz radne odbore (za gospodarstvo i ulaganje, za kulturu, prosvjetu i sport, za mladež, povratak u domovinu, za promidžbu, medije).

HSK je član ECOSOC-a, Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda, s konzultativnim statusom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙