FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljen početak suđenja osumnjičenom za ubojstvo don Mije Stijepića

ŠIBENIK, 29. travnja 2005. (Hina) - Pred sudom za mladež Županijskogsuda u Šibeniku danas je čitanjem optužnice obnovljen početak glavnerasprave u postupku protiv Mate Ćurkovića (27) iz Suhača kod Sinja,optužena za ubojstvo svećenika Mije Stijepića iz Posedarja i pokušajsilovanja maloljetnice iz Gaćeleza.
ŠIBENIK, 29. travnja 2005. (Hina) - Pred sudom za mladež Županijskog suda u Šibeniku danas je čitanjem optužnice obnovljen početak glavne rasprave u postupku protiv Mate Ćurkovića (27) iz Suhača kod Sinja, optužena za ubojstvo svećenika Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza.

Po riječima predsjednika Sudskog vijeća Dalibora Dukića početak glavne rasprave obnovljen je "zbog izmjene jednog člana Vijeća i proteka vremena".

Zadnje ročište održano je prije više od tri mjeseca, 19. siječnja.

Čitanje optužnice i saslušanje svjedoka optužbe, profesora teologije iz Dubrovnika, svećenika Josipa Stremića, bilo je zatvoreno za javnost.

Rasprava je nakon toga prekinuta, jer je Sudsko vijeće prihvatilo prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva da se u sudnicu ponovno pozovu i saslušaju sudski vještaci.

Po riječima branitelja optuženog Ćurkovića, zagrebačkog odvjetnika Mirka Batarela, dosadašnjim vještačenjima nije utvrđen stvaran uzrok smrti don Mije Stijepića.

Optužnica, naime, tereti Matu Ćurkovića da je svećenika usmrtio udarcem kamenom u glavu na plaži kod Prosike u blizini Pirovca 21. lipnja 2003., ali to sudski vještaci nismu mogli potvrditi u dosadašnjem tijeku rasprave. Vještačenje je, osim toga, pokazalo da je don Mijo Stijepić u trenutku smrti imao u krvi 3,07 promila alkohola.

Prvo ročište u postupku protiv Mate Ćurkovića održano je u srpnju prošle godine. U pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku Ćurković se nalazi od 9. prosinca 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙