FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska do 12,30 sati

ZAGREB, 29. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 29. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Radnici Sljemena drugi dan nastavljaju s prosvjedom na Markovu trgu jer se s predstavnicima Vlade nisu uspjeli dogovoriti oko ispunjenja svojih zahtjeva. Radnici prosvjeduju od jučer od podne zahtijevajući isplatu tri zaostale plaće i vraćanje dionica Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju što je ranije dogovoreno u Vladinom Uredu za socijalno partnerstvo. Noć je na Markovu trgu provelo 60-ak radnika, a tijekom dana pridružit će im se ostali od ukupno 300-tinjak zaposlenih. Upozorili su da će "pred Vladom ostati ako i do Božića, ne ispune li se njihovi zahtjevi. Organizator prosvjeda Sindikat poljoprivrede tvrdi da je tvrtka Finagra, većinski vlasnik, nezakonito ušla u poduzeće kako bi zaustavila proizvodnju i prodala zemljište za ekstra profit.

BAŠKA VODA - Požar koji je noćas planuo na Baškom Polju u općini Baškoj Vodi gasitelji su malo prije devet sati u većem dijelu stavili pod nadzor, a do sada je izgorjelo 40 hektara mlade borove šume, izvijestio je vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. Požar je izbio nakon nekontrolirana spaljivanja ostataka borova i niska raslinja na dijelu još neobrađena vinograda što ga hvarski vinar Zlatan Plenković podiže na predjelu Malom Polju, nedaleko od mjesta Basta. U gašenju su sudjelovali vatrogasci svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja, Omiša i susjednih općina, te radnici Hrvatskih šuma makarske Šumarije. U gašenju je pomagao i jedan kanader. Jadranska magistrala kod mjesta Promajne bila je zatvorena za sav promet od 7 do 9,15 sati.

ŠIBENIK - Pred sudom za mladež Županijskog suda u Šibeniku danas je čitanjem optužnice obnovljen početak glavne rasprave u postupku protiv Mate Ćurkovića iz Suhača kod Sinja, optužena za ubojstvo svećenika Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza. Po riječima predsjednika Sudskog vijeća Dalibora Dukića početak glavne rasprave obnovljen je "zbog izmjene jednog člana Vijeća i proteka vremena". Zadnje ročište održano je prije više od tri mjeseca, 19. siječnja. Čitanje optužnice i saslušanje svjedoka optužbe, profesora teologije iz Dubrovnika, svećenika Josipa Stremića, bilo je zatvoreno za javnost. Rasprava je nakon toga prekinuta, jer je Sudsko vijeće prihvatilo prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva da se u sudnicu ponovno pozovu i saslušaju sudski vještaci.

BOROVO - U spomen na dvanaestoricu pripadnika vinkovačke Specijalne policijske jedinice, ubijenih iz zasjede 2. svibnja 1991. u prijeratnu Borovu Selu a današnjem Borovu, od 29. travnja do 2. svibnja u Vukovarsko-srijemskoj županiji održava se Memorijal dvanaest redarstvenika. Brojna izaslanstva položila su jutros vijence na spomen-obilježja u središtu Borova s uklesanim imenima dvanaestorice poginulih policajaca: Stipana Bošnjaka (1955.), Luke Crnkovića (1970.), Josipa Culeja (1966.), Mladena Ćatića (1971.), Janka Čovića (1965.), Zorana Grašića (1969.), Antuna Grbavca (1961.), Željka Hrale (1968.), Zdenka Perice (1965.), Marinka Petrušića (1966.), Mladena Šarića (1965.) i Ivice Vučića (1961.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙