FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posljedice oluje u Švedskoj postale turistička atrakcija

STOCKHOLM, 15. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Najgora zimska oluja uposljednjih 35 godina koja je u siječnju pogodila Švedsku neočekivanoje postala turistička atrakcija.
STOCKHOLM, 15. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Najgora zimska oluja u posljednjih 35 godina koja je u siječnju pogodila Švedsku neočekivano je postala turistička atrakcija.

Oluja je u siječnju porušila veliki broj šuma i uzrokovala masovne nestanke struje koje su pogodile desetke tisuća imanja i švedskoj provinciji Smaland.

Turisti, željni neuobičajenih sadržaja, nedavno su se počeli obraćati turističkom uredu u gradu Ljungbyju kako bi pitali gdje se nalaze najgore pogođena područja koja žele vidjeti. "To je tužno, ali pretpostavljam da su ljudi jednostavno takvi", rekla je Eva Simonsson iz lokalnog turističkog ureda švedskoj radio postaji.

Turistički ured i agencije za spašavanje razmatraju odgovarajuća područja za posjet znatiželjnika, rekla je Simonsson.

Nedavno je švedska ministrica industrije Ulrica Messing pozvala lokalne vlasti da podsjete građane, posebice djecu, na opasnosti šetnje i igranja u šumama porušenim u oluji.

Tradicionalne turističke atrakcije u Smalandu su tvornice stakla i losovi. Državni ured za šume procjenjuje da je u oluji 9. i 10. siječnja uništena dvogodišnja proizvodnja a vlasnici šuma pretrpjeli su štetu od više milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙