FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedski tinejdžer osumnjičen da je provalio u NASA-ina računala

STOCKHOLM, 10. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Švedska i američka policijaistražuju jednog 16-godišnjeg Šveđana osumnjičenog da je provalio uračunalne sustave poznatih korporacija i istraživačkih institutauključujući NASA-u, objavili su u utorak švedski mediji.
STOCKHOLM, 10. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Švedska i američka policija istražuju jednog 16-godišnjeg Šveđana osumnjičenog da je provalio u računalne sustave poznatih korporacija i istraživačkih instituta uključujući NASA-u, objavili su u utorak švedski mediji.

Premda istraga traje već godinu dana, tinejdžer je njezinim predmetom postao u ožujku kada je osumnjičen da je provalio u računalnu mrežu Sveučilišta Uppsala, 70 kilometara sjeverno od Stockholma.

The New York Times objavio je u utorak da je možda iskoristio sveučilišnu mrežu da izvede ozbiljnije napade i zahvaljujući sigurnosnim nedostacima došao do šifri, softwarea i instrukcija za programiranje koje se odnose na sigurnost.

Policija Uppsale nije željela komentirati izvješća iz SAD-a da je 16-godišnjak probio sustave koje koriste NASA i IT kompanije, uključujući Cisco koji osigurava opremu za nadzor protoka informacija na internetu. Provalu je bilo teško otkriti jer je počinitelj koristio labirint računala priključenih na internet u nekoliko zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙