FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedski restoran platio novčanu kaznu jer je istjerao dvije lezbijke

STOCKHOLM, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Prizivni sud uStockholmu usvojio je u ponedjeljak žalbu švedskog lezbijskog parakoji je 2003. istjeran iz jednog restorana u Stockholmu zbogljubljenja, na raniju oslobađajuću presudu vlasnika restorana zbogspolne diskriminacije.
STOCKHOLM, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Prizivni sud u Stockholmu usvojio je u ponedjeljak žalbu švedskog lezbijskog para koji je 2003. istjeran iz jednog restorana u Stockholmu zbog ljubljenja, na raniju oslobađajuću presudu vlasnika restorana zbog spolne diskriminacije.

Prizivni sud odredio je vlasniku Azizu Cakiru da plati kaznu od 50.000 kruna (7.100 US-dolara) na ime odštete i za pokriće sudskih troškova švedskog pravobranitelja za spolnu jednakost koji je uložio žalbu.

Cakir je istjerao Annu Fernstrom i Susanne Gustafsson iz restorana jer su se ljubile, a kasnije je rekao policiji da ne može dopustiti takvo ponašanje na svom posjedu, bez obzira na spolno opredjeljenje.

"Prizivni sud je jasno dao do znanja da je diskriminacija zbog spolne orijentacije ozbiljna povreda ljudskih prava i da vas može skupo stajati", rekao je za Reuters Hans Ytterberg, švedski pravobranitelj za jednakopravnost spolova. "Nadajmo se da će to biti djelotvorno sredstvo prevencije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙