FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljekarnici o plaćanju dugova ljekarnama

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatske ljekarničkekomore danas su priopćili kako su iznenađeni viješću da će ljekarnicimorati platiti kamate nakon otkupa tražbina ljekarna od Hrvatskogzavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatske ljekarničke komore danas su priopćili kako su iznenađeni viješću da će ljekarnici morati platiti kamate nakon otkupa tražbina ljekarna od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

U utorak su HZZO, Ministarstvo financija i Zagrebačka banka potpisali ugovor o otkupu tražbina ljekarna od HZZO-a od 850 milijuna kuna, a otkupljene tražbine HZZO će podmiriti u roku od godine dana, ali bez kamata jer će, kako je najavio ministar financija, taj trošak snositi veledrogerije.

Predstavnici Hrvatske ljekarničke komore napominju da su se prije toga nastojali dogovoriti o načinu isplate duga za lijekove, ali da se dužnik (HZZO-a) i tražitelj duga (ljekarne, veledrogerije, proizvođači) nije dogovorili jer je zajednički sastanak s ministrom zdravstva Nevenom Ljubičićem otkazan zbog potpisivanja navedenog ugovora.

"To je račun bez krčmara", navode u Hrvatskoj ljekarničkoj komori, pitajući se kako je moguće da se ljekarnama nameće plaćanje kamata da bi dobili vraćeni dug, a istodobno HZZO umanjuje iznos predviđen za lijekove na recept da bi, kako napominju, "liječnicima i stomatolozima povisio plaće".

U priopćenju podsjećaju da se već 260 dana ljekarnama duguje za lijekove izdane na recept te da je ljekarnički rad najmanje plaćen među zdravstvenim radnicima s visokom školskom spremom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙