FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: potpisan ugovor o otkupu potraživanja ljekarni

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstvenoosiguranje (HZZO), Ministarstvo financija i Zagrebačka banka potpisalisu danas ugovor o otkupu potraživanja ljekarni prema HZZO-u do iznosaod 850 milijuna kuna, priopćeno je iz HZZO-a.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), Ministarstvo financija i Zagrebačka banka potpisali su danas ugovor o otkupu potraživanja ljekarni prema HZZO-u do iznosa od 850 milijuna kuna, priopćeno je iz HZZO-a.

Otkupljena potraživanja HZZO će podmiriti u roku godine dana od sklapanja ugovora.

Realiziranjem otkupa potraživanja bit će podmiren ukupni dospjeli dug HZZO-a prema ljekarnama, čime će se u cijelosti normalizirati situacija u plaćanju HZZO-a prema ljekarnama te ljekarni prema veledrogerijama, naglašava se u priopćenju.

Zbog kašnjenja plaćanja ljekarne i veledrogerije bile su znatno opterećene troškovima financiranja obrtnog kapitala, što se kroz otkup potraživanja uspješno rješava.

Kako je HZZO ove godine već smanjio dio duga, a preostalu najveću stavku čine lijekovi na recept, otkupom potraživanja poboljšava se situacija u poslovanju između HZZO-a i ljekarni i veledrogerija, a time je osigurana uredna opskrba hrvatskog tržišta lijekovima, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙