FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbore će nadgledati tisuću GONG-ovih promatrača i 105 mobilnih timova

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Nedjeljne lokalne izbore u cijelojHrvatskoj nadgledat će oko tisuću GONG-ovih promatrača koji ćenadgledati kako se odvijaju izbori na određenim biračkim mjestima,doznaje se danas u toj nevladinoj organizaciji.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Nedjeljne lokalne izbore u cijeloj Hrvatskoj nadgledat će oko tisuću GONG-ovih promatrača koji će nadgledati kako se odvijaju izbori na određenim biračkim mjestima, doznaje se danas u toj nevladinoj organizaciji.

Također GONG će imati i 105 mobilnih timova od po dva promatrača koji će obići mjesta gdje neće biti GONG-ovih promatrača te ona biračka mjesta s kojih zaprime dojave o eventualnim neprevilnostima.

Svaki mobilni tim će obići otprilike 12 biračkih mjesta tijekom dana, odnosno između 15 i 20 posto od ukupnog broja biračkih mjesta, kazala je za Hinu koordinatorica GONG-ove medijske kampanje Sandra Pernar.

Na temelju zaprimljenih izvještaja promatrača te dojava građana, GONG će se u nedjelju oglasiti s tri priopćenja o tijeku izbornog dana i eventualnim zabilježenim nepravilnostima.

"Kao i uvijek pažnja naših promatrača će biti usmjerena na praćenje poštivanja pravila izborne procedure na samome biračkome mjestu, ali također ćemo pratiti i bilježiti eventualne primjere kršenja izborne šutnje, za što su u ovim izborima i propisane novčane kazne", kazala je Sandra Pernar.

Završni izvještaj o cjelokupnom izbornom procesu GONG će objaviti nakon proteka svih rokova za prigovore i žalbe. U tom će izvještaju biti donesena cjelovita ocjena provedenih izbora, polazeći od općih informacija i pravnog okvira izbora uz osvrt na administriranje i provođenje izbora od strane nadležnih tijela te izbornu kampanju i način postupanja medija.

Posebno će biti analiziran tijek izbora na sam izborni dan, a izvještaj će biti zaključen preporukama GONG-a nadležnim institucijama u svrhu unaprjeđenja izbornog procesa, ističu u GONG-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙