FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 28. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Tristotinjak radnika Sljemena došlo je oko podneva na Markov trg tražiti isplatu zaostalih plaća i vraćanje dionica Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju. Predstavnici radnika najavili su da će pred Vladom ostati dok se ne isplate tri zaostale plaće i vrate dionice Sljemena HFP-u, temeljem dogovora s Vladinim Uredom za socijalno partnerstvo. Sindikalci optužuju većinskog vlasnika Sljemena tvrtku Finagra da je ušao u Sljeme samo kako bi ugasio proizvodnju i za ekstra profit prodao zemljište.

ZAGREB - Predsjednica udruge GONG Suzana Jašić pozvala je građane da do 30. travnja provjere jesu li na biračkim popisima, te upozorila na netransparentnost financiranja izborne kampanje, za koju drži da dovodi u pitanje i transparentnost samog izbornog procesa. Zabrinjavajućom je ocijenila i činjenicu da Državno izborno povjerenstvo nema novca za praćenje izbora, pa podatke o rezultatima neće imati u izbornoj noći, nego tek 48 sati nakon izbora. Jašić je izvijestila da je, unatoč poteškoćama, GONG uspio zatvoriti financijsku konstrukciju kampanje, i to uz pomoć nekoliko veleposlanstava, OESS-a i USAID-a.

ZAGREB - Hrvatski centar za razminiranje upozorio je danas na zabrinjavajući broj nestalih upozorenja na minsku opasnost, apelirajući na lokalnu zajednicu i stanovništvo koje živi uz minski sumnjiva područja da je održavanje dostignute razine obilježenosti zajednička briga. Svako uočavanje nepostojanja oznaka na mjestima gdje su bile postavljene treba javiti Centru za razminiranje, kako bi se oznake ponovo postavile. Kao primjer navodi se Zadarska županija na čijem je području minski sumnjivi prostor bio obilježen s 975 oznaka minske opasnosti, a tijekom ožujka i travnja ove godine ustanovljeno je da nedostaje 338 tabli.

RIJEKA - Denis Romac podnio je danas ostavku na dužnost glavnog urednika "Novog lista", a obveze glavnog urednika ponovno je preuzeo Goran Kukić, doznaje se danas iz "Novog lista". Romac je podnio ostavku zbog, kako je naveo, nemogućnosti provedbe svog programa, a s njegovom ostavkom složila se Uprava "Novog lista" d.d., navodi se u priopćenju, koje je danas prispjelo iz "Novog lista". Osim promjene na čelu redakcije "Novog lista" u toj su novinsko-izdavačkoj kući nedavno donesene odluke o promjenama u Upravi dioničkog društva, preustroju poslovanja te zamjeni investicijskog strateškim partnerom.

ZAGREB - Glavni tajnik Hrvatskog bloka Benjamin Tolić osudio je na tiskovnoj konferenciji haaške optužnice zbog nepoštivanja suda protiv novinara Ivice Marijačića, Stjepana Šešelja, Domagoja Margetića te umirovljenog generala Markice Rebića, te sramotnim ocijenio istup potpredsjednika HND-a Zdenka Duke, koji je izjavio da su optužnice "primjerene te da su novinari radili neprofesionalno". Smatra da optužnice nisu podignute zbog ratnih zločina, a u flagrantnoj su suprotnosti s Ustavom RH koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli, zabranjuje cenzuru i novinarima daje pravo na slobodu izvješćivanja i pristupa informaciji. Tolić je dodao da Vlada nema pravnog uporišta udovoljiti zahtjevima Suda.

ZAGREB - Republički sindikat radnika Hrvatske odgodio je štrajk u T-HT-u najavljen za sutra. Budući da smo se jučer sastali s predstavnicima poslovodstva T-HT-a i pokušali riješiti spor - odgodili smo štrajk najavljen za 29. travnja na 20. svibnja, kada bi pregovori trebali biti pri kraju, priopćio je RSRH. Prema sadašnjem stanju, Kolektivni ugovor za T-HT trebao bi biti potpisan do kraja svibnja, ocjenjuje RSRH. Poslodavac je jučer pristao na najvažniji sindikalni zahtjev da u Kolektivni ugovor uđe otpremnina te ponudio najnižu otpremninu od oko 170.000 kuna, a najvišu od oko 300.000 kuna sa svim naknadama i dodacima. Pristao je na božićnicu od 2.000 kuna, što je najviši neoporezivi iznos.

ZAGREB - U Hrvatskoj raste broj ozljeda na radnom mjestu, a lani je zabilježeno 1.068 ozljeda s trajnim posljedicama, od čega je 37 radnika umrlo, rečeno je na konferenciji za novinare Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. U Hrvatskoj najviše ljudi pogine u graditeljstvu, lani 22 radnika od čega je 78 posto radilo u malim tvrtkama. Osim osobnih tragedija velike su i gospodarske štete jer se za saniranje posljedica stradanja na radnom mjestu u svijetu troši između dva i četiri posto BDP-a, istaknula je predsjednica SSSH-a Vesna Dejanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙