FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GIP: U Zagrebu sve spremno za izbore, predizborna kampanja uljuđena

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je sve spremno za lokalneizbore u nedjelju kada će na 592 biračka mjesta moći izaći 710.318Zagrepčana, izvijestio je danas zamjenik predsjednika zagrebačkogGradskog izbornog povjerenstva (GIP) Đuro Sessa.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je sve spremno za lokalne izbore u nedjelju kada će na 592 biračka mjesta moći izaći 710.318 Zagrepčana, izvijestio je danas zamjenik predsjednika zagrebačkog Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Đuro Sessa.

Sessa je na konferenciji za novinare ocijenio da u predizbornoj kampanji nije bilo većih odstupanja od uljuđenog ponašanja, bar po podnesenim prigovorima. GIP je tako, rekao je, ovaj put morao rješavati svega nekoliko prigovora i to radi postupka kandidiranja i radi povrede izborne promidžbe.

"Upozorili smo sve sudionike izbora da se trebaju ponašati pošteno i nakon toga nismo imali nikakvih problema", rekao je Sessa dodajući da je prigovora bilo znatno manje nego na prošlim izborima.

Naveo je da je Hrvatska čista stranka prava (HČSP) prigovorila da im SDP-ovi aktivisti uništavaju plakate, no njihov prigovor nije usvojen jer podaci o tome nisu bili cjeloviti. SDP je potom prigovorio da aktivisti HČSP-a uništavaju njihove jumbo-plakate što je usvojeno jer je postojao jasan dokaz da su svojim naljepnicama HČSP-ovci prelijepili SDP-ove plakate.

Samostalnost i napredak (SIN) prigovorio je dva puta: jer je HTV prestao emitirati njihov spot što je prihvaćeno, a otklonjen je prigovor na praćenje njihovog završnog skupa s obzirom na ranije dogovoren program praćenja političkih stranaka. Otklonjen je i prigovor Tatjane Holjevac s nezavisne liste na anketu u HTV-ovoj emisiji Otvoreno o mogućim rezultatima izbora jer slične ankete objavljuju i drugi mediji.

Sessa je napomenuo da će uz 592 biračka mjesta biti otvorena još dva i to u Vukovaru i Belom Manastiru za Zagrepčane koji tamo žive. U Zagrebu će pak biti otvorena tri biračka mjesta za Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju odnosno za građane koji imaju stalno mjesto prebivališta u tim županijama.

Na biračkim mjestima u Zagrebu će biti po dvije kutije i dva listića: za Gradsku skupštinu gdje se građani mogu odlučiti između 24 liste i za 17 vijeća gradskih četvrti gdje biraju između 176 lista.

U slučaju bilo kakvih nepravilnosti koje uoče, građani se mogu javiti u GIP na brojeve telefona: 610-01-01, 610-01-02 itd., a na biračkim će mjestima u statusu promatrača biti i aktivisti GONG-a i Srpskog narodnog vijeća.

Izborni rezultati bit će dostupni i na Internetu: www.zagreb.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙