FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka "Karolina" želi biti regionalni lider u proizvodnji keksa i vafla

OSIJEK, 13. svibnja 2005. (Hina) - Osječka Tvornica keksa, vafla islanica "Karolina" d.o.o., u prvom je tromjesečju ove godinezabilježila porast prodaje od 12 posto u odnosu na isto razdobljeprošle godine, a u ovoj godini očekuje bruto prihod od prodaje od179,5 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj svečanosti u povodupočetka rada tvrtke pod novim imenom.
OSIJEK, 13. svibnja 2005. (Hina) - Osječka Tvornica keksa, vafla i slanica "Karolina" d.o.o., u prvom je tromjesečju ove godine zabilježila porast prodaje od 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u ovoj godini očekuje bruto prihod od prodaje od 179,5 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj svečanosti u povodu početka rada tvrtke pod novim imenom.

Predsjednik Uprave Silvio Galić kazao je kako je skupština društva 6. svibnja donijela odluku o promjeni imena "Lura-keksi" u "Karolina", d.o.o., čime je označen početak novog razvojnog ciklusa tvrtke, s ciljem prerastanja u regionalnog lidera u ovoj vrsti proizvodnje.

Nakon što je "Lura" 2002. godine preuzela ovu tvrtku, pod tadašnjim imenom "Sloboda", provedeno je restrukturiranje tijekom kojeg su, uz smanjivanje troškova osoblja, ukinute djelatnosti proizvodnje kruha, kolača te maloprodaje, koje su 2003. godine zabilježile gubitak od 5 milijuna kuna, i koje su ocijenjene neperspektivnim, rekao je Galić.

Napomenuo je kako se, smanjivanjem broja artikala, tvrtka usmjerila na proizvodnju keksa, vafla i slanica te da ove godine, uz uvođenje novih proizvoda, u promidžbu planira uložiti 9 posto neto prihoda od prodaje.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙