FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Druga drvno-tehnološka konferencija sredinom svibnja u Opatiji

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Na drugoj Drvno-tehnološkojkonferenciji, koja će se održati u Opatiji 12. i 13. svibnja, bit ćeizmeđu ostaloga riječi o budućnosti hrvatske drvne industrije uproširenoj Europskoj uniji, razvoju domaće proizvodnje namještaja testvaranju branda hrvatskog namještaja, istaknuto je na današnjojkonferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva, koje je pokrovitelj konferencije.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Na drugoj Drvno-tehnološkoj konferenciji, koja će se održati u Opatiji 12. i 13. svibnja, bit će između ostaloga riječi o budućnosti hrvatske drvne industrije u proširenoj Europskoj uniji, razvoju domaće proizvodnje namještaja te stvaranju branda hrvatskog namještaja, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, koje je pokrovitelj konferencije.

Kako je kazao direktor Centra za promicanje i razvoj drvne industrije Marijan Kavran, očekuje se da će na konferenciji sudjelovati 40 predavača te više od 200 sudionika.

Neki od ciljeva konferencije, rekao je, su odrediti glavne pravce razvoja drvnog sektora, ali i senzibiliziranje javnosti za problematiku drvnog sektora, koji u hrvatskom izvozu sudjeluje sa sedam posto.

Konferencija je, kako je rečeno, prilika da se kroz prisustvo međunarodnih institucija i asocijacija dobiju informacije o stanju u drvnom sektoru zemalja u okruženju te da se domaće tvrtke upoznaju s globalnim trendovima u branši.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Ivica Grbac podsjetio je kako su se u posljednjih godinu dana stvorile dobre institucionalne pretpostavke za promjenu stanja sektoru, posebice usvajanjem Strategije razvoja industrijske prerade drva i papira od strane Vlade, kao i premještanjem sektorske nadležnosti u Ministrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Grbac je kazao kako očekuje da će Vlada u narednih 14-ak dana donijeti Operativni program razvoja industrijske prerade drva, proizvodnje i prerade papira, kao još jednu mjeru u unapređenju stanja u toj djelatnosti.

Mišljenja je kako je stvaranje hrvatskog drvnog branda nužnost daljnjeg razvoja drvnog sektora, kao i povezivanje tvrtki u klastere.

Organizatori konferencije u Opatiji su Centar za promicanje i razvoj drvne industrije iz Rijeke, Udruženje drvnoprerađivačke industrije HGK i Zavod za istraživanja u drvnoj industriji Šumarskog fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙