FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rafaelovo "Polaganje u grobnicu" ponovno izloženo u Rimu

RIM, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - "Polaganje Krista u grob", jednood remek-djela talijanskog slikara Rafaela, ponovno je izloženo uRimu, nakon godinu dana restauriranja, izjavio je u srijedu upraviteljGalerije Borghese gdje se platno trenutačno nalazi.
RIM, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - "Polaganje Krista u grob", jedno od remek-djela talijanskog slikara Rafaela, ponovno je izloženo u Rimu, nakon godinu dana restauriranja, izjavio je u srijedu upravitelj Galerije Borghese gdje se platno trenutačno nalazi.

Intervencija stručnjaka, vrijedna 40 tisuća eura, vratila je slici originalan sjaj i omogućila bolje uočavanje dinamičnosti dramske kompozicije, rekao je upravitelj.

"Polaganje u grob" nije se restauriralo od 1972. godine.

Slika je nastala oko 1507. godine u Umbriji po narudžbi crkve San Francesco de Perugia. Prizor oslikava bol Atalante, jedne od nasljednica moćne obitelji Baglioni, podrijetlom iz Perugie, koja je naručila platno odajući počast smrti sina Grifonetta, ubijena 1500. godine.

Od proljeća 2006. godine dvadesetak platna iz čitava svijeta, koja ilustriraju rimsko razdoblje Rafaela, bit će izloženo u dvoranama iste Galerije Borghese. Izložba će se zvati "Rafael u Rimu, 1507.".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙