FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja poziva Sjevernu da odmah nastavi pregovore

SEUL, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Južna Koreja pozvala je SjevernuKoreju da odmah nastavi pregovore o svojim nuklearnim programima i daprestane poduzimati mjere "koje ničemu ne služe" nakon najavePjongjanga o završetku izvlačenja ozračenog goriva koje može služitiza izradu atomske bombe.
SEUL, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Južna Koreja pozvala je Sjevernu Koreju da odmah nastavi pregovore o svojim nuklearnim programima i da prestane poduzimati mjere "koje ničemu ne služe" nakon najave Pjongjanga o završetku izvlačenja ozračenog goriva koje može služiti za izradu atomske bombe.

"Sjeverna Koreja odmah se mora vratiti za pregovarački stol i razgovarati, a ne odgađati rješenje nuklearne krize mjerama koje ničemu ne služe", rekao je na konferenciji za novinare zamjenik južnokorejskog ministra ujedinjenja zaduženog za odnose sa Sjevernom Korejom.

Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da je završila izvlačenje ozračenog goriva iz jednog reaktora koji je temeljni proizvod za izradu atomskih bombi.

Reagirajući na tu novu provokaciju, Sjedinjene Države su izjavila u srijedu da se zalažu za "snažnu diplomaciju kako bi vratile Sjevernu Koreju na pregovore". "Ali kako to postići, to prepuštamo Kinezima", rekao je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙