FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NYT: Amerikanci proučavaju satelitske snimke Sjeverne Koreje

NEW YORK, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki dužnosniciproučavaju satelitske snimke Sjeverne Koreje koje ukazuju na mogućeaktivnosti na pripremi izvođenja nuklearnog pokusa, piše u petak NewYork Times.
NEW YORK, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki dužnosnici proučavaju satelitske snimke Sjeverne Koreje koje ukazuju na moguće aktivnosti na pripremi izvođenja nuklearnog pokusa, piše u petak New York Times.

List piše da se na snimkama vide opsežne pripreme, uključujući i kopanje podzemnog tunela koji nalikuje tunelu kakav su izgradili Pakistanci za svoj nuklearni pokus 1998. godine. Podatke o tome list je dobio od dužnosnika koji su ili pregledali snimke ili su imali u rukama stručno izviješće u kojem se interpretiraju satelitske fotografije.

Na pitanje o tim aktivnostima iz Bijele kuće samo su rekli da se satelitskim snimkama ne mogu protumačiti namjere sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-ila. Međutim američka strana je najnovije podatke shvatila ozbiljno i o tome je obavijestila saveznike u Japanu i Južnoj Koreji, piše NYT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙