FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja potvrdila da je Sjeverna lansirala projektil

SEUL, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Južna Koreja u ponedjeljak ujutroslužbeno je potvrdila da je Sjeverna Koreja u nedjelju lansiralaprojektil kratkog dometa u Japansko more, objavila je agencija Yonhap,dok su japanski dužnosnici istodobno naglasili da se Japan ne osjećaizravno ugroženim.
SEUL, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Južna Koreja u ponedjeljak ujutro službeno je potvrdila da je Sjeverna Koreja u nedjelju lansirala projektil kratkog dometa u Japansko more, objavila je agencija Yonhap, dok su japanski dužnosnici istodobno naglasili da se Japan ne osjeća izravno ugroženim.

"Informacije japanskog tiska (o lansiranju sjevernokorejskog projektila) su vjerodostojne", navodi agencija riječi dužnosnika ureda južnokorejskog predsjednika.

"Mi smo dobili vlastita izvješća o lansiranju sjevernokorejskog projektila, iako ne možemo službeno potvrditi tu vijest", izjavio je taj dužnosnik, ne želeći objasniti zašto vlada ne može potvrditi informaciju.

Japan je istodobno pokušao umanjiti prijetnju koju predstavlja ispaljivanje sjevernokorejskog projektila, ustvrdivši da njegova sigurnost nije ugrožena.

"Prema nepotvrđenim informacijama, projektil je preletio iznimno kratku razdaljinu", izjavio je jedan japanski dužnosnik.

"Mislimo da neće ugroziti sigurnost naše zemlje ako se i potvrdi njegovo ispaljivanje", izjavio je taj neimenovani dužnosnik.

Japanska TV postaja NHK objavila je da je u nedjelju u 8 sati ujutro po mjesnom vremenu s istočne obale Sjeverne Koreje lansiran projektil koji je preletio stotinjak kilometara i pao u more.

To nije prvi slučaj ispaljivanja sjevernokorejskih projektila kratkog dometa u Japansko more. Takva se lansiranja tumače kao upozorenja, a posljednje je izvedeno u ožujku 2003. prilikom inauguracije južnokorejskog predsjednika Roha Moo-Hyuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙