FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo nudi nagodbe za dug djelatnicima u školama

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac izjavio je večeras da je Ministarstvopripremilo nagodbe po kojima će se zaposlenicima u osnovnim i srednjimškolama isplatiti novac koji im država duguje za smjenski rad.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je večeras da je Ministarstvo pripremilo nagodbe po kojima će se zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama isplatiti novac koji im država duguje za smjenski rad.

U isplatu su uključeni i sudski troškovi, ali ne i kamate, a zaposlenici će dobiti pojedinačno od 6,5 do 9 tisuća kuna.

Imamo nagodbu za zaposlenike koji su pokrenuli sudski postupak i nagodbu za zaposlenike koji nisu pokrenuli sudski postupak, rekao je ministar Primorac za HTV-u.

Predsjednik Hrvatskog školskog sindikata "Preporod" Željko Stipić negativno je ocijenio Primorčev potez izrazivši bojazan da je riječ o predizbornoj akciji.

"Bojimo se da deseci tisuća naših učitelja i profesora, naših domara i čistačica, zapravo postaju tek određeni ulog u kampanji vladajuće stranke", kazao je Stipić.

Ministar Primorac odbacio je te optužbe i dodao da je ista nagodba pripremljena i za zaposlenike u osnovnim školama.

"Za sve one koji su utužili na vrijeme, isplatit će se kompletan iznos koji im pripada, a za one koji kreću sa sadašnjim tužbama, budući da je formalno-pravno već puna četiri mjeseca nastupila zastara, isplatit će se za ono razdoblje za koje nije nastupila zastara", kazao je Primorac za nagodbe s osnovnim školama.

Na ime utuženog regresa za ovu i prošlu godinu Ministarstvo je platilo 97 milijuna kuna, ostalo je još oko 60 milijuna kuna zbog kojih su u 150 škola blokirani računi, rečeno je u prilogu HTV-a.

Ministarstvo od sutra uplaćuje 6 milijuna kuna i tako će deblokirati račune za 36 škola, a ostale će riješiti do kraja kalendarske godine, rečeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙