FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivša američka ministrica poljoprivrede nova direktorica UNICEF-a

NEW YORK, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivša ministrica poljoprivredeu administraciji Georgea W. Busha, Ann Veneman preuzela je uponedjeljak dužnost direktorice UN-ova dječjeg fonda (UNICEF), nakojoj zamjenjuje Carol Bellamy, objavio je UN.
NEW YORK, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivša ministrica poljoprivrede u administraciji Georgea W. Busha, Ann Veneman preuzela je u ponedjeljak dužnost direktorice UN-ova dječjeg fonda (UNICEF), na kojoj zamjenjuje Carol Bellamy, objavio je UN.

Ann Veneman (55) na tu je dužnost imenovao glavni tajnik UN-a Kofi Annan u siječnju, a Bellamy (63) je umirovljena pošto je na čelnoj dužnosti u toj organizaciji provela deset godina.

Ann Veneman među svojim prioritetima ističe rad na ostvarenju milenijskih zadaća UN-a, među kojima je glavna upola smanjiti siromaštvo u svijetu do 2015., ističe se u priopćenju.

UNICEF radi na promicanju zdravlja, izobrazbe i jednakosti među djecom u svijetu.

Ann Veneman će biti peta po redu direktorica te agencije koja je utemeljena prije 60 godina. Do toga je bila prva žena na čelnoj dužnosti u američkom ministarstvu poljoprivrede, na koje ju je George Bush imenovao u siječnju 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙