FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan traži potporu za reforme UN-a

DŽAKARTA, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a KofiAnnan poručio je u četvrtak ministrima i visokim dužnosnicima iz Azijei Afrike da su Ujedinjeni narodi skrenuli s puta i zatražio njihovupotporu za provedbu reformi.
DŽAKARTA, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan poručio je u četvrtak ministrima i visokim dužnosnicima iz Azije i Afrike da su Ujedinjeni narodi skrenuli s puta i zatražio njihovu potporu za provedbu reformi.

Došlo je vrijeme za proširenje Vijeća sigurnosti kako bi se oslabila moć velikih sila i dala prilika zemljama u razvoju, rekao je Annan.

Na svim područjima djelovanja, od ljudskih prava, borbe protiv siromaštva, gladi i spriječavanja sukoba, UN ne ispunjava svoju ulogu, dodao je glavni tajnik.

Annan, koji je prošlog mjeseca objavio izvješće od 63 stranice u kojem predlaže najkorjenitije reforme UN-a od osnutka 1945. godine, nalazi se u Džakarti gdje će se u petak i subotu održati Azijsko-afrički summit.

"Čini se da smo izgubili suglasje o temeljnim načelima o tome što predstavlja prijetnju miru i sigurnosti, kada je uporaba sile legitimna i tko bi je trebao odobriti", naglasio je Annan.

Njegovo izvješće pokušaj je obnove povjerenje u Svjetsku organizaciju, uzdrmanu američkim napadom na Irak, skandalima vezanim za program "nafta za hranu" i optužbama UN-ovih mirovnjaka za seksualna zlostavljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙