FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski kralj pozvan da ne potpisuje zakon o homoseksualnim brakovima

MADRID, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Španjolski biskupi, koji supozvali na prigovor savjesti protiv homoseksualnih brakova, očekuju dakralj Juan Carlos odbije potpisati kontroverzni zakon koji bi na snagutrebao stupiti ovoga ljeta, prema crkvenom glasnogovorniku na kojegase poziva dnevnik El Mundo.
MADRID, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Španjolski biskupi, koji su pozvali na prigovor savjesti protiv homoseksualnih brakova, očekuju da kralj Juan Carlos odbije potpisati kontroverzni zakon koji bi na snagu trebao stupiti ovoga ljeta, prema crkvenom glasnogovorniku na kojega se poziva dnevnik El Mundo.

Biskupska konferencija odbila je u srijedu potvrditi, demantirati ili na bilo koji način komentirati informacije objavljene u dnevnom listu, koji se poziva na "službenog", no anonimnog glasnogovornika.

Prema tom izvoru, biskupi očekuju da Juan Carlos "slijedi primjer belgijskog kralja Baudouina", koji je abdicirao na 36 sati, u travnju 1990., radije nego da potpiše zakon kojim se ukida kažnjavanje pobačaja što nije bilo u skladu s njegovom katoličkom vjerom.

Stručnjaci, međutim, smatraju da to nije vjerojatno.

Zakon koji odobrava homoseksualne brakove usvojen je 22. travnja i još jednom mora proći kroz parlament kako bi na ljeto stupio na snagu.

Španjolski ustav predviđa da kralj odobrava zakone, no ne i da o njima izražava svoje mišljenje ili bira hoće li potpisati ili ne kraljevske odluke o stupanju zakona na snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙