FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić: HB je državotvorna alternativa sadašnjoj hrvatskoj vlasti

ŠIBENIK, , 10. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB)Ivić Pašalić kazao je na večerašnjem predizbornom skupu na šibenskojPoljani da su kandidati te stranke državotvorna i suverenistička alternativa aktualnoj hrvatskoj vlasti.
ŠIBENIK, , 10. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić kazao je na večerašnjem predizbornom skupu na šibenskoj Poljani da su kandidati te stranke državotvorna i suverenistička alternativa aktualnoj hrvatskoj vlasti.

"Hrvatski blok je nastao samo zbog toga da se pokaže da postoje ljudi u Hrvatskoj koji se ne boje, koje se ne može kupiti i koje Carla del Ponte ne može ucijeniti. Jučer je obznanjena i konačna presuda hrvatskom narodu, svima vama, po kojoj smo svi dio zločinačkog naroda koji svoju državu nije stekao na svetom Domovinskom ratu, nego na pljački i na etničkom čišćenju. Svi smo po toj presudi zločinci", rekao je Pašalić, osvrćući se na prijedlog haaškog Tužiteljstva o proširenju optužnice protiv generala Čermaka i Markača.

"Tomu se mora pogledati ravno u oči. Ne gledati, bilo bi isto što i izdati, jednako kako su hrvatski narod izdali i Mesić i Račan i Sanader", kazao je Pašalić. Dodao je kako su "oni kojima je najvažnije da ih neki službenik iz Bruxellesa potapša po ramenu pljunuli na krv 20 tisuća mladića bez kojih ne bi bilo ove Hrvatske".

Naglasio je i da želi poručiti hrvatskom predsjedniku Mesiću, kako "Hrvatska nije nastala ni u kakvom partizanskom i komunističkom ratu, nego u Domovinskom ratu i da to treba jasno i glasno reći".

Ustvrdio je da Hrvatski blok, za razliku od HDZ-a, ima političku vjerodostojnost, te da "ne priča danas jedno sutra drugo".

Na ovim se izborima odlučuje, rekao je Pašalić, "hoćemo li mi, koji mislimo i radimo i osjećamo kao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman biti stjerani u kut, a Hrvatskom će zavladati moralni, ateistički i anacionalni mrak".

Na predizbornom skupu Hrvatskog bloka u Šibeniku govorili su i nositelji lista za Županijsku skupštinu i šibensko Gradsko vijeće, Jure Mula i Mario Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙