FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista Treći put za Zagreb održala središnji skup

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Kandidati s koalicijske liste"Treći put za Zagreb" građanima su danas, sa središnjega izbornogskupa u Zagrebu, poručili da se zalažu za Hrvatsku u Europskoj uniji,ali i da su oštro protiv povijesnih krivotvorina, kakvom smatrajupredloženu proširenu haašku optužnicu protiv generala Ivana Čermaka iMladena Markača.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Kandidati s koalicijske liste "Treći put za Zagreb" građanima su danas, sa središnjega izbornog skupa u Zagrebu, poručili da se zalažu za Hrvatsku u Europskoj uniji, ali i da su oštro protiv povijesnih krivotvorina, kakvom smatraju predloženu proširenu haašku optužnicu protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača.

"Odnose s Europskom unijom želimo graditi na istini o Domovnskom ratu, a ne na povijesnim krivotvorninama i kompromisima o zapadnom Balkanu", rekao je predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman, pred dvjestotinjak građana okupljenih na središnjem zagrebačkom trgu.

I nositelj liste Zdravko Tomac, iz Hrvatskih socjialdemorkata (HSD), neprihvatljivima je ocijenio tvrdnje iz optužnica po kojima je vojni i politički vrh Hrvatske sudjelovao u, kako je naveo, "napadu na tzv. Republiku Srpsku Krajinu", te u "zločinačkom pothvatu".

Dr. Tomac je okupljenima poručio da ih varaju oni koji izbore u Zagrebu svode na priču o komunalijama, ocjenjujući da zagrebački izbori mogu dovesti do preokreta na ukupnoj političkoj sceni u Hrvatskoj.

Tomac je posebno zahvalio predsjedniku raspuštene zagrebačke organizacije HSLS-a Darinku Kosoru na dosljednosti i ustrajnosti da, usprkos volji stranačke središinjice, ne raskida potpisani koalicijski ugovor s listom Treći put. "Kosor je dokazao da u prljavoj politici još ima časnih ljudi, koji se ne daju kupiti privilegijama i mjestima u Gradskoj skupštini", kazao je Tomac, izražavajući nadu da će se Kosor uskoro vrtiti na čelo stranačkoga ogranka.

Kosor je skup pratio među građanima.

Potporu Trećem putu izrazio je i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Čiro Blažević.

Okupljenim građanima ponuđeno je i potpisivanje apela Vijeću sigurnosti UN-a i Europskom parlamentu protiv "neeuropskoga i potcjenjivačkoga ponašanja Tužiteljstva Haaškog suda i Europske komisije prema Hrvatskoj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙