FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga inovativnih proizvođača lijekova protiv modela financiranja duga

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska udruga inovativnihproizvođača lijekova, koja okuplja strane proizvođače na hrvatskomtržištu, ocijenila je danas neprihvatljivim predloženi modelfinanciranja duga za lijekove, za koji je Hrvatski zavod zazdravstveno osiguranje (HZZO) uzeo zajam od 850 milijuna kuna.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska udruga inovativnih proizvođača lijekova, koja okuplja strane proizvođače na hrvatskom tržištu, ocijenila je danas neprihvatljivim predloženi model financiranja duga za lijekove, za koji je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uzeo zajam od 850 milijuna kuna.

Udruga u priopćenju ističe kako su cijene originalnih lijekova u Hrvatskoj više puta značajno snižene što, uz neprekidno produžavanje rokova plaćanja, ne ostavlja prostora za sudjelovanje u predloženom modelu rješavanja problema za članice te udruge.

Udruga izražava zabrinutost zbog mogućeg ozbiljnog poremećaja u opskrbi hrvatskog tržišta lijekova ako se hitno ne pronađe optimalno rješenje za financiranje postojećeg duga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙