FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski kirurzi prosvjeduju u "egzilu" u Britaniji

PARIZ , 10. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Nekoliko stotina francuskihkirurga ukrcalo se u utorak ujutro u vlak prema Britaniji gdje ćeprovesti dan u "egzilu" prosvjedujući na taj način zbog odlukefrancuske vlade o neispunjavanju obveza o dotacijama.
PARIZ , 10. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Nekoliko stotina francuskih kirurga ukrcalo se u utorak ujutro u vlak prema Britaniji gdje će provesti dan u "egzilu" prosvjedujući na taj način zbog odluke francuske vlade o neispunjavanju obveza o dotacijama.

U prosvjedu će sudjelovati oko 800 kirurga. Oni od vlade traže da ispuni sporazum potpisan u kolovozu 2004. prema kojemu je dužna osigurati 52 milijuna eura dotacije kojom bi se kirurzima omogućilo pokrivanje sve većih troškova što ih treba izdvojiti za premije osiguranja odgovornosti liječnika.

Glasnogovornik francuskih kirurga izjavio je kako su njegovi kolege odabrali svibanj za prosvjed jer se tijekom tog mjeseca tradicionalno obavi velik broj operativnih zahvata.

U ponedjeljak je u Francuskoj prosvjedovalo oko 2.500 kirurga. Neki od njih poslali su u pismima skalpele ministru zdravstva Philippeu Douste-Blazyju tražeći potpisivanje dogovorenog sporazuma čiji je cilj, kako navode spasiti francusku "kiruršku djelatnost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙