FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće komunista u Moskvi sa Staljinovim portretima

MOSKVA, 9. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća simpatizera komunizmaokupilo se u ponedjeljak u Moskvi na poziv Komunističke partije kakobi obilježili 60. obljetnicu pobjede nad nacističkom Njemačkom, nalokaciji nedaleko od Crvenog trga gdje se održava službena proslavazatvorena za javnost.
MOSKVA, 9. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća simpatizera komunizma okupilo se u ponedjeljak u Moskvi na poziv Komunističke partije kako bi obilježili 60. obljetnicu pobjede nad nacističkom Njemačkom, na lokaciji nedaleko od Crvenog trga gdje se održava službena proslava zatvorena za javnost.

Više od sedam tisuća osoba okupilo se sredinom dana, prema podacima policije, na trgu kod kolodvora Beloruskaja, nedaleko od središta grada, na poziv komunističkog vođe Genadija Zjuganova.

"Slava Staljinu, komunistima i sovjetskom narodu", pisalo je na transparentima prosvjednika, među kojima je bilo puno veterana Drugog svjetskog rata. Staljinovi portreti su bili bitno brojniji nego Lenjinovi.

Pedesetak pristaša jedne krajnje lijeve stranke i čelnik organizacije radikalne komunističke mladeži uhićeni su u ponedjeljak u Moskvi neposredno prije početka svečanog obilježavanja završetka Drugog svjetskog rata, izvijestio je moskovski neovisni radio Eho.

"Masovno uhićenje nacional-boljševika počelo je u 9 sati", rekao je predstavnik za tisak Nacional-boljševičke stranke (NBP) Aleksandar Averin na radiju.

"Vlast pokušava spriječiti prosvjed NBP-a s Komunističkom partijom Rusije pred kolodvorom Beloruskaja, gdje su se članovi Nacional-boljševičke stanke trebali okupiti pod sloganom 'Državni fašizam neće proći'", dodao je Averin.

Agencija Ria Novosti je navela da je policija uhitila mlade koji su, kako se tvrdi, pripremali "provokacije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙