FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Šest stranaka zajedno na lokalne izbore

SPLIT, 15. travnja 2005. (Hina) - Čelnici šest političkih stranaka,okupljenih pod nazivom Hrvatska unija, potpisali su danas u Splitusporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima uSplitsko-dalmatinskoj županiji.
SPLIT, 15. travnja 2005. (Hina) - Čelnici šest političkih stranaka, okupljenih pod nazivom Hrvatska unija, potpisali su danas u Splitu sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sporazum su potpisali čelnici Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Hrvatskog bloka (HB), Hrvatske demokratske republikanske stranke (HDRS), Hrvatski demokrati (HD), Hrvatski istinski preporod (HIP) i Hrvatski pravaši (HP).

Vršitelj dužnosti predsjednika HČSP-a Tadija Barun procijenio je da će ta koalicija izazvati buru na desnoj političkoj sceni jer, kako je rekao, želimo kao koalicija kontinuiteta nastaviti gospodarsku politiku zdravih programa i projekata.

"Nama je cilj okupiti iste stranke s državotvornim predznakom koje su prije četiri godine kao pobjednička koalicija uzeli vlast u Županiji. Tada smo uzeli ime Hrvatski blok, a danas naša koalicija nosi naziv Hrvatska unija", kazao je Barun. Po njegovim riječima pozvani su i HDZ i HSP, ali je HDZ nakon tri sastanka procijenio da i sam može dobro proći na izborima, a HSP-a uopće nije odgovorio na poziv.

HDZ veoma griješi kad misli da može sam jer će se državna politika odraziti na lokalnu scenu, ocijenio je Barun, dodavši kako HDZ neće dobiti više od 20 posto glasova. Na novinarski upit hoće li nakon izbora Hrvatska unija koalirati s HDZ-om, ako ih HDZ tada bude trebao, Barun je odgovorio potvrdno, dodavši kako je za to samo jedan uvjet - da HDZ ne dovede SDP i HNS u koaliciju.

Dopredsjednica HB-a Ljubica Vrdoljak smatra da HDZ neće moći bez njih sastaviti županijsku vlast, a predsjednik HDRS-a Dražen Budimir, kako kaže, uskoro očekuje i parlamentarne izbore jer se "ne može dugo održati sadašnja koalicijska vlast". Dopredsjednica HIP-a Barbara Kovačić, dopredsjednik HD-a Mijo Barada i predsjednik županijskog ogranka HP-a Ante Smoljo izrazili su uvjerenje da će i dalje obnašati vlast u Županiji.

Koalicijski partneri nisu htjeli novinarima otkriti tko će biti nositelj liste i kandidate, rekavši kako je to dio predizborne taktike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙