FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo sindikata i HUP-a

ZAGREB, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je danas u posjet izaslanstvo Sindikata zaposlenih upoljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivrediHrvatske te izaslanstvo HUP-a, Udruge prehrambene industrije ipoljoprivrede.
ZAGREB, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas u posjet izaslanstvo Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske te izaslanstvo HUP-a, Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika RH, razmatrani su problemi u primjeni Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a predstavnici sindikata i poslodavaca iznijeli su zajedničko i usklađeno stajalište o primjeni zemljišne politike u Hrvatskoj.

Predsjedniku Mesiću preneseni su zahtjevi upućeni Hrvatskom saboru, Vladi i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva da se odmah potpišu ugovori sa svim društvima koja su podnijela zahtjeve za prioritetnu koncesiju.

Također su iznijeli svoj stav kojim bi zemljišta otkupljena vlastitim sredstvima postala dio temeljnog kapitala tih poduzeća, kao i zemljišta koja poduzeća legalno obrađuju a koja nisu bila predmet nacionalizacije u vremenu nakon Drugog svjetskog rata.

Zajednički je konstatirano da postoje zabrinjavajući trendovi u poljoprivredi Hrvatske - stagniranje i smanjivanje proizvodnje te povećani uvoz poljoprivrednih proizvoda. Stoga je naglašena potreba donošenja novog koncepta razvoja poljoprivrede u RH.

Predsjednik Mesić je podržao zahtjeve izaslanstva te je istaknuo da će zatražiti od Vlade da razmotri iznesene prijedloge, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

U sastavu izaslanstva bili su predsjednica Udruge Margareta Gavrilović, dopredsjednik udruge Marijan Rubić, dopredsjednik Sindikata Feliks Frajtag, direktor udruge Stipan Bilić, regionalni povjerenik i koordinator za područje poljoprivrede Slavko Kotromanović, područni povjerenik za Osječko-baranjsku županiju Šimo Orešković te član udruge Ivan Međimurac.

Uz Predsjednika su bili savjetnik za gospodarstvo Dubravko Radošević, savjetnik za politički sustav Siniša Tatalović, pomoćnice savjetnika Mirjana Pavoković i Helena Kasanić te tajnik za društvene i humanitarne djelatnosti Borislav Vučković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙