FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sljemena šesti dan na Trgu svetog Marka

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Radnici mesne indrustrije Sljeme iovu su noć proveli ispred sjedišta Vlade RH, na Trgu sv. Marka,očekujući nastavak pregovora u Vladinu uredu za socijalno partnerstvokoji bi trebao dovesti do nagodbe svih vjerovnika i dogovora oobeštećenju radnika.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Radnici mesne indrustrije Sljeme i ovu su noć proveli ispred sjedišta Vlade RH, na Trgu sv. Marka, očekujući nastavak pregovora u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo koji bi trebao dovesti do nagodbe svih vjerovnika i dogovora o obeštećenju radnika.

"Atmosfera među radnicima šestoga dana prosvjeda je pozitivna, posebice nakon što nas je u ponedjeljak na večer posjetio i ohrabrio predsjednik Stjepan Mesić", izjavio je u utorak regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić.

Predsjednik Stjepan Mesić obećao je u ponedjeljak na večer radnicima Sljemena da će u vezi s njihovim problemom razgovarati s premijerom, predstavnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju i USKOK-om.

Radnici se nadaju da će na sastanku najavljenom za utorak poslijepodne biti usuglašen tekst sporazuma o nagodbi između Uprave Sljemena, Finagre i sindikata, te da će radnici dobiti čvrsta jamstva od većinskog vlasnika Finagre da će biti obeštećeni prije likvidacije poduzeća.

Uprava Finagre d.o.o. opovrgnula je u utorak tvrdnje predstavnika Sindikata poljoprivrede kako je na sastancima sindikata, Vlade i Sljemena d.d. zaključeno da će Finagra isplatiti plaće i otpremnine radnicima Sljemena, te dostaviti jamstva za to.

Radnici Sljemena ostvaruju svoja prava iz radnog odnosa kod svojeg poslodavca - dioničkog društva Sljeme, ističe u priopćenju Uprava Finagre.

Točno je da se Uprava Sljemena suglasila sa zahtjevom Sindikata poljoprivrede da se svim radnicima isplate zaostale plaće i akontacione otpremnine u ukupnom iznosu od oko pet milijuna kuna (otprilike u visini zakonskih otpremnina) u roku desetak dana, a pune otpremnine do zakonski neoporezivog iznosa od 6.400 kuna po godini staža kod poslodavca isplate po prodaji i unovčavanju imovine Sljemena.

Po procjeni sindikata, imovina Sljemena iznosi značajno više od svih obaveza pa se po njezinu unovčavanju očekuje isplata preostalog dijela otpremnina, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙