FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: Mesić povećao plaće službenicima u Uredu predsjednika

ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Izmjenama Odluke o Uredupredsjednika Republike, predsjednik Stjepan Mesić stvorio jepretpostavke za povećanje plaća državnih službenika i namještenikazaposlenih u Uredu predsjednika, priopćio je danas Sindikat državnihslužbenika i namještenika.
ZAGREB, 29. travnja 2005. (Hina) - Izmjenama Odluke o Uredu predsjednika Republike, predsjednik Stjepan Mesić stvorio je pretpostavke za povećanje plaća državnih službenika i namještenika zaposlenih u Uredu predsjednika, priopćio je danas Sindikat državnih službenika i namještenika.

Službenici i namještenici imaju pravo na dodatak na plaću u postotku koji utvrđuje Predsjednik Republike zbog "složenosti poslova u Uredu, njihove specifičnosti i značenja te povećanog stupnja odgovornosti u obavljanju poslova".

Koliki će biti ti postotci još nismo saznali, ali smo sigurni da će biti veći od četiri posto, koliko je za poslove s posebnim uvjetima u MORH-u i OSRH-u utvrdio ministar obrane Berislav Rončević, kažu sindikalci u priopćenju.

Sindikat pozdravlja Mesićevu odluku iako bi mu bilo draže da je riječ o sustavnoj korekciji koeficijenata svih državnih službenika i namještenika, jer bi odluka mogla izazvati plimni val dodataka na uvjete rada u službama čiji čelnici imaju snage i ovlasti izboriti se za bolji položaj zaposlenih u svome resoru.

To bi pak moglo dovesti do daljnjeg raslojavanja i podjele na više i manje vrijedne službenike i namještenike, slično već provedenoj podjeli u gospodarstvu koja je iz tvrtki izdvojila radnike tzv. pomoćno-tehničkih službi.

Stoga bi na margini mogle završiti državne službe koje nisu u funkciji punjenja proračuna, osiguranja financijske discipline ili očuvanja pravnog poretka i sigurnosti građana, što bi se moglo izravno odraziti na kvalitetu državne uprave kao servisa građana, upozorava sindikat.

Drago nam je što je Predsjednik Republike shvatio da su državni službenici i namještenici premalo plaćeni, ali pozivamo i njega i Vladu da poboljšaju položaj svih zaposlenih u državnim službama, a ne samo onih s kojima svakodnevno surađuju, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙