FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva: najesen istraživanje o učestalosti erektivne disfunkcije u Hrvata

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskoj će na jesen po prvi putau suradnji s Plivom biti provedeno istraživanje među muškompopulacijom o učestalosti erektivne disfunkcije, najavljeno je danasiz Plive.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskoj će na jesen po prvi puta u suradnji s Plivom biti provedeno istraživanje među muškom populacijom o učestalosti erektivne disfunkcije, najavljeno je danas iz Plive.

Nemogućnost postizanja erekcije je zdravstveni problem s kojim se, po procjenama, susreće 10 posto 40-godišnjaka, a čiji udio u populaciji raste sa starenjem, rekao je Ante Reljić iz Klinike za urologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice.

"Mi ne znamo koliki je to problem u Hrvatskoj, a svjetska istraživanja o tome nisu relevantna za nas", kaže Reljić.

Međunarodno standardiziranu anketu provodit će od rujna ove godine liječnici opće prakse, a cilj je istraživanjem obuhvatiti između 2.000 i 2.500 muškaraca različite dobi, obrazovanja, bračnog statusa i zdravstvenog stanja.

S tim se problemom, prema Reljićevim riječima, danas susreće 80-90 posto dijabetičara i bubrežnih bolesnika na dijalizi.

"Pojava novih lijekova, poput Viagre i Dinamica, omogućila je posljednjih godina veću dostupnost terapije i zbog učestalih napisa u medijima ljude navela da se rasterećenije i češće obraćaju liječnicima za pomoć", kaže Reljić koji je proteklih godina te lijekove prepisao više od 300 puta.

Dodaje kako novi lijekovi puno rjeđe izazivaju nus-pojave, a od kada su u upotrebi Reljić se nije susreo s pojavom tzv. trajne erekcije.

Po Plivinim podacima, tržište lijekova protiv erektivne disfunkcije u Hrvatskoj je poraslo u posljednjih osam mjeseci od pojave Dinamica, koji je generička inačica Viagre.

Pliva s tim lijekom, koji je jeftiniji od Viagre, drži 60 posto domaćeg tržišta, a do danas je u Hrvatskoj prodano između 6.000 i 7.000 kutija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙