FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva grupa: rast prihoda i prodaje, u Hrvatskoj pad

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Ukupni prihodi Pliva Grupe u prvom sutromjesečju ove godine povećani 23 posto u odnosu na isto lanjskorazdoblje i iznosili su 348 milijuna dolara, dok je prodaja Grupepovećana 13 posto, na 266 milijuna dolara zahvaljujući generičkomposlovanju i prodaji azitromicina, objavila je danas Pliva.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Ukupni prihodi Pliva Grupe u prvom su tromjesečju ove godine povećani 23 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i iznosili su 348 milijuna dolara, dok je prodaja Grupe povećana 13 posto, na 266 milijuna dolara zahvaljujući generičkom poslovanju i prodaji azitromicina, objavila je danas Pliva.

Neto dobit Plive u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosila je 52,5 milijuna dolara i bila je 15,9 posto veća nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je iznosila 44,2 milijuna USD, kaže se u izvještaju Plive o tromjesečnom poslovanju koji prenosi Zagrebačka burza.

Iz Plive izdvajaju da je prodaja novih proizvoda, plasiranih na tržište tijekom 2004. i početkom 2005. iznosila gotovo 10 posto ukupnih prihoda.

Ipak, troškovi restrukturiranja i oni vezani uz "proprietary" poslovanje (lijekovi s tržišnim ekskluzivitetom) značajno su umanjili pozitivan učinak povećanja prihoda, kažu u Plivi.

Iako se rast prodaje bilježi u brojnim zemljama, u Hrvatskoj je zabilježen pad prodaje od 14 posto, na 35 milijuna USD, što se tumači smanjivanjem cijena do kojih je došlo uslijed uvođenja nove liste lijekova početkom 2005. godine te restriktivnije politike upravljanja zalihama.

Na tržištu SAD-a, kaže se u priopćenju Plive, osjetan je utjecaj sniženja cijena vodećih generičkih lijekova iz četvrtog tromjesečja 2004. pa je usprkos rastu volumena prodaje od 4 posto i odličnim rezultatima ostalih proizvoda zabilježen pad prodaje od 3 posto, na 38 milijuna USD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙