FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 19. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je danas kako u MUP-u ne isključuju kadrovske promjene koje će za cilj imati učinkovitije funkcioniranje ministarstva i policije. Mehun je to izjavio komentirajući najavu premijera Ive Sanadera da će u tom ministarstvu biti još smjena. Na upit zbog kojega je propusta u organizaciji rada MUP-ove Uprave kriminalističke policije jučer smijenjen načelnik Dragutin Cestar, Mehun je kazao da je riječ o propustima vezanim uz korištenje dokumenata s oznakom tajnosti. Ponovio je da su te nepravilnosti otkrivene tijekom izvida vezanih uz "curenje" dokumenata u slučaju haškog bjegunca Ante Gotovine.

ZAGREB - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa zaključilo je da se saborski zastupnici kao i ministri, mogu kandidirati na lokalnim izborima. Povjerenstvo je tako odgovorilo na ocjenu HHO-a da je praksa istodobnog obnašanja dužnosti saborskih zastupnika i gradonačelnika suprotna Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Povjerenstvo je zaključilo da je sudjelovanje na izborima ustavno pravo svih građana, te da dužnosnici za to ne trebaju tražiti bilo čiju suglasnost. Budu li izabrani, morat će se odlučiti za jednu od funkcija, ali samo u slučajevima u kojima to Zakon nalaže, pojasnio je predsjednik Povjerenstva Josip Leko.

ZAGREB - Proizvođači mesa spremni su osigurati dovoljne količine mesa za tržište pa će uskoro biti plasirane veće količine svježeg mesa iz domaćeg tova, primjerice 10.000 komada junadi, dogovoreno je na današnjem sastanku uzgajivača i predstavnika mesne industrije s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem. Da bi se stabiliziralo domaće tržište mesa potrebno je stabilizirati proizvodnju, utvrditi pravila igre na tržištu i kretanje cijena, što bi rezultiralo povećanjem domaćeg tova i proizvodnje te smanjenjem uvoza, kazao je ministar Čobanković. Podsjetio je da Hrvatska ne zadovoljava vlastite potrebe u proizvodnji junadi i svinja, te je nestašica stoke rezultirala povećanjem cijene mesa.

ZAGREB - Zagrebačka policija odbacila je danas tvrdnje medija da su policajci jučer na središnjem gradskom trgu tukli romsku djecu koja su zbog krađe trgovine u Radićevoj ulici prijavljena policiji. Pozivajući se na tvrdnje svjedoka, neki mediji objavili su danas da je skupina djece romske nacionalnosti dobila batine od četvorice policajaca. Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulama, djeca u dobi od 11, 12, 14 i 17 godina su u nazočnosti socijalne radnice u razgovori u policiji negirala bilo kakvo zlostavljanje od strane policajaca. I liječničkim pregledom je utvrđeno da nemaju nikakve ozljede niti vidljive tragove zlostavljanja.

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je u splitskom Domu za skrb za starije i nemoćne osobe Lovretu, koji ima 108 štićenika, "dnevni boravak za starije osobe" iz Programa međugeneracijske solidarnosti u kojemu će, uz štićenike doma, dan provoditi i stotinjak starijih korisnika koji ne žive u domu. Kosor je naglasila kako je cilj programa olakšati život starijim i nemoćnim osobama. Posebno je naglasila važnost Programa međugeneracijske solidarnosti jer se i njime povećava novo zapošljavanje.

ZAGREB - U strateškom zaokretu prema proizvodnji generičkih lijekova Pliva trenutno u fazi istraživanja ima 150 generičkih lijekova u koje je uložila 700 milijuna američkih dolara, izjavila je danas Plivina izvršna direktorica za istraživanje i razvoj generičkih lijekova Zdravka Knežević. Među tim lijekovima 30 je u fazi plasmana na europsko i američko tržište, 50 je u postupku registracije, a više od 70 u fazi istraživanja i razvoja. Predsjednik Uprave Matko Bolanča rekao je novinarima da Pliva želi u idućem razdoblju povećati proizvodnju aktivnih supstanci za generičke lijekove, poput azitromicina koji je osnovna supstanca najpoznatijeg Plivinog antibiotika Sumameda.

ZAGREB - Obrtnici okupljeni na Obrtničkom forumu u sklopu 47. međunarodnog sajma obrtništva na Zagrebačkom velesajmu u razgovoru s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem i direktorom Hrvatske udruge banaka Zoranom Bohačekom, najviše primjedaba uputili su sporom radu institucija, politici kreditiranja obrtništva te neučinkovitoj borbi protiv sive ekonomije. Ministru Vukeliću upućena su i pitanja zašto se lokacijska i građevna dozvola čekaju i dulje od godinu dana, kako država može pomoći obrtnicima koje uništava konkurencija onih koji rade na crno, kako smanjiti visoke troškove spomeničke rente te kako se država namjerava boriti s ponovnom pojavom nelikvidnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙